USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Вночі було знищено 12 повітряних цілей. Ворожі ракети використовували складний маршрут, щоб обійти ППО

17 Вересня 2023 09:08
Уночі 17 вересня 2023 року противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними БпЛА. Було знищено 12 повітряних цілей.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, всього зафіксовано 16 засобів повітряного нападу:

– 6 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» атакували з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда);

– 10 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 випущені з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса.

Основний напрямок удару – південь Одещини. По маршруту слідування ракет та БпЛА працювала протиповітряна оборона.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

-В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 12 повітряних цілей:

– 6 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»;

– 6 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Зафіксовано влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині, працює ДСНС, про наслідки повідомлять місцеві військові адміністрації.

Як розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, ракети використовували складний маршрут, багато маневрували.

За її словами, ракети змінювали напрямок польоту:

«Намагаються як виснажити систему протиповітряної оборони, так і обійти її. Такий спосіб атаки ворог використовує не вперше, намагаючись знайти варіанти маневру, щоб бути максимально результативними», – додала речниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus