USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

ВООЗ закликала регулювати використання смартфонів через ризики для здоров'я молоді

3 Жовтня 2024 23:00
Всесвітня організація охорони здоров’я закликає країни розглянути можливість регулювання використання смартфонів, подібно до тютюнових виробів, через дедалі більший негативний вплив соціальних мереж на психічне здоров’я молоді.

Як повідомляє Politico, про це заявила директорка департаменту політики і систем охорони здоров’я Європейського бюро ВООЗ Наташа Аццопарді-Мускат.

За словами представниці ВООЗ, заходи можуть включати вікові обмеження для власників смартфонів, контроль за цінами на пристрої і навіть заборону на використання смартфонів у певних місцях – за аналогією з забороною куріння у громадських місцях.

Читати ще: Постраждали від карантину та дистанційки: 13% усіх дітей мають психічні розлади

«Можливо, нам потрібно подумати про те, де доречно використовувати цифрові пристрої, і, можливо, настав час почати думати про місця, де певні цифрові пристрої не повинні використовуватися», – сказала вона.

Опубліковане минулого місяця дослідження ВООЗ відзначає поширення проблемної поведінки серед підлітків у Європі через залежність від ігор і соцмереж. Було опитано майже 280 000 дітей віком від 11 до 15 років у Європі, Центральній Азії та Канаді. Згідно з дослідженням, кожен десятий відчуває на собі негативні наслідки соціальних мереж. Серед дівчат цей показник вищий, ніж серед хлопців – 13% проти 9%.

Крім того, 12% підлітків мають проблеми з поведінкою через ігри, причому хлопці стикаються з цим більш ніж удвічі частіше, ніж дівчата.

Читати ще: Вісім причин, чому людина не може плакати, коли насправді хоче
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus