USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.00 41.40
  • PLN 10.35 10.50

ВООЗ уперше схвалила вакцину проти малярії для дітей

7 Жовтня 2021 07:00
Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила використання медичного засобу проти малярії RTS, S (Mosquirix) для дітей у країнах з високим ризиком інфікування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію ВООЗ.

«Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей – це прорив у науці, здоров’ї дітей та боротьбі з малярією», – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

За його словами, використання цієї вакцини додатково до наявних засобів профілактики малярії може врятувати десятки тисяч життів щороку.

Рекомендація базується на результатах пілотної програми ВООЗ, що триває в Гані, Кенії та Малаві і з 2019 року охопила понад 800 тис. дітей.

Зокрема, рекомендується широке застосування вакцини проти малярії RTS, S серед дітей у країнах Африки, на південь від Сахари та в інших регіонах з середньою до високою поширеністю малярії.

Малярія залишається основною причиною дитячих хвороб та смертей в Африці, в країнах на південь від Сахари. Щороку в регіоні від цієї хвороби помирає понад 260 тис. дітей віком до 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus