USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

ВООЗ назвала появу таблеток від коронавірусу переломним моментом

6 Жовтня 2021 08:15
Заява американської компанії MSD про успішні випробування препарату Molnupiravir («Молнупіравір») проти коронавірусної інфекції COVID-19 стало хорошою новиною в питанні боротьби з пандемією коронавірусу.

Відповідну заяву зробила представник ВООЗ Марія Ван Керховена, повідомляє CNBC.

За її словами, поява таблеток, які дозволяють значно знизити ризики госпіталізації або смерті після зараження COVID-19, це «безумовно, хороша новина». Однак в ВООЗ очікують від виробників ліків нових даних випробувань препарату.

Виконавчий директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я Майк Райан зазначив, що препарати, подібні Molnupiravir, вважаються свого роду «святим Граалем» для лікування. «Якщо ви зможете зупинити вірус до того, як він зробить когось дуже хворим, то в цьому сенсі це буде переломний момент», – сказав він.

Якщо молнупіравір все-таки отримає схвалення регулятора, то він стане першим препаратом проти COVID-19, який можна приймати в таблетках. Спочатку ліки розроблялися проти грипу. Принцип його дії – вносити зміни в генетичний код вірусу, щоб зупинити його поширення в організмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus