USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Волинський ТЦК порушує права людей, – омбудсмен

Сьогодні 18:07
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на заяви Волинського ОТЦК та СП, у якому заявляли, що адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації.

Лубінець наголосив, що згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на професійну правничу допомогу, а обмеження такого конституційного права є недопустимим.

Як заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини, нещодавно у Волинському обласному ТЦК та СП прокоментували сюжет одного з волинських телеканалів щодо втручання адвокатів у процеси мобілізації та медичних оглядів, заявивши, що такі процедури мають специфічний характер і потребують знання спеціалізованих аспектів, якими володіють лише уповноважені особи та фахівці. Там також додали, що втручання сторонніх осіб, зокрема адвокатів, може порушити об’єктивність і незалежність процесів мобілізації та медичного огляду, що є критично важливими для національної безпеки.

«Моє представництво у Волинській області прокоментувало цю ситуацію, нагадавши, що, згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на професійну правничу допомогу. Ніхто в Україні не може бути позбавлений такого права, навіть в умовах воєнного стану.

Юлія Спас, моя представниця у Волинській області, скерувала відповідний лист до Волинського обласного ТЦК та СП з метою розʼяснення та недопущення порушень прав громадян», – зазначив Лубінець.

Читати ще: У Луцьку покарали працівників ТЦК та командира взводу, які допомагали ухилянтам уникнути служби

Також він додав, що у випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав, в тому числі й військовозобовʼязані. Обмеження такого конституційного права є недопустимим відповідно до частини 2 статті 64 Конституції України.

На цю ситуацію відреагував і заступник голови Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ Ігор Колесников, зазначивши, що позиція ТЦК не витримує жодної критики, а також може містити ознаки злочину, передбаченого статтею 397 ККУ – втручання в діяльність захисника чи представника особи.

Як інформували, Волинський обласний Терцентр комплектування і соцпідтримки (ТЦК) почав надсилати поштою повістки резервістам і військовозобов’язаним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SVV Показати IP Сьогодні 18:51
Можливо пора вже і ВЛК перевірити на профпридатність. Там одні "цілителі" зібрались.
Анонім Показати IP Сьогодні 18:58
Тільки проснулися!!! Це бандитське угрупування,разом з поліцією, на автомобілях без реєстрації, вже місяць займається викраденням людей..
анонім Показати IP Сьогодні 19:27
ТЦК - сама чесна , добра та справедлива організація в світі, а як вони люблять жінок та гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus