USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Волинський центр EMД може витратити зайві пів мільйона гривень на «швидкі» через фейки у ЗМІ

Сьогодні 13:59
На початку вересня Волинський обласний центр екстреної медицини провів тендер на закупівлю партії автомобілів швидкої допомоги. Медичний спецтранспорт планувалося придбати за 13,6 млн гривень, але один з виробників, компанія «Автоспецпром», зміг запропонувати ціну в 10,8 мільйона. Пропозиція стала найкращою на тендері. Таким чином економія склала 2,8 млн грн.

Але дії конкурентів, не задоволених цим результатом, можуть призвести до збільшення суми на пів мільйона гривень, пише УНІАН.

Тендер, про який йдеться, був проведений на платформі державних закупівель Prozorro. Об’єктом закупівлі були 4 «реанімобіля» – машини швидкої допомоги класу С, обладнані апаратурою для підтримки життєдіяльності та інтенсивної терапії для пацієнтів у критичному стані. Замовник та учасники торгів дотрималися всіх необхідних процедур та надали повні пакети супровідних документів.

При початковій ціні в 13,6 млн гривень підприємство «Автоспецпром» запропонувало поставити 4 машини за 10,8 млн гривень, а інший виробник, ТОВ «Ксенко Авто Продакшн», – за 11,340,000 гривень. Відповідно до законодавства, переможцем тендеру стала компанія, що запропонувала найнижчу ціну, тобто ТОВ «Автоспецпром».

Невдовзі в мережі почали з’являтись присвячені цій закупівлі публікації, в яких «Автоспецпром» називають компанією-монополістом та закидають її керівництву зв’язки з росією.

Представники «Автоспецпрому» вважають, що такі заяви є грубими фейками, метою яких є тиск на замовників медичного спецтранспорту, скасування результатів тендеру та просування дорожчої пропозиції.

«Команда ТОВ «Автоспецпром»» регулярно фіксує спроби інформаційних атак на компанію та тиску на її клієнтів за допомогою замовних публікацій. Ці матеріали не містять фактів і спираються на хибні оціночні судження, а також посилаються на відверто фейкові матеріали. У зв’язку з цим компанія користується нагодою наголосити, що за весь час роботи жодному її керівнику не було висунуто жодних звинувачень у незаконній діяльності«, – йдеться в офіційному пресрелізі компанії.

Читати ще: Мілан подарував волинській громаді 4 автобуси

В заяві «Автоспецпрому» також зазначається, що медичний спецтранспорту у компанії закуповують не тільки МОЗ та регіональні центри екстреної медичної допомоги, а й міжнародні гуманітарні організації, зокрема місія ООН та Товариство Червоного Хреста України, а також платформа United24 за підтримки Vodafone, Епіцентр, Uber, гурт U2 та сотень інших відомих підприємств та особистостей.

Своє чергою у Волинському центрі ЕМД зазначають, що всі учасники тендеру пройшли попередню перевірку, зокрема з боку правоохоронних органів.

«Усі потенційні постачальники перед допуском до участі у пропозиції товарів в електронному каталозі проходять попередню перевірку, яка включає в себе з’ясування інформації про кінцевих бенефіціарних власників, у тому числі інформацію про структуру власності, якість та відповідність товару технічним вимогам», – заявили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Попри повну законність тендеру, недоброчесні дії ТОВ «Ксенко Авто Продакшн» та тиск на Волинський центр ЕМД за допомогою фейків у ЗМІ можуть привести до того, що регіон залишиться без нових «швидких». А бюджетні кошти або взагалі не будуть використані, або будуть використані менш ефективно – за ті ж самі «швидкі» доведеться сплатити на 500 тисяч гривень більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus