USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Волинський онкоцентр приєднали до обласної лікарні

9 Грудня 2021 13:41
«Волинський медичний центр онкології» реорганізували. Віднині медзаклад не буде самостійною юридичною одиницею, натомість стане структурним підрозділом медичного центру на базі обласної лікарні.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час чергової сесії обласної ради.

У проекті рішення йдеться, що «Волинський медичний центр онкології» реорганізовують шляхом приєднання до комунального підприємства «Волинська обласна клінічна лікарня».

Читайте також: На Волині реорганізували психлікарню, директора скоротять

У преамбулі до проекту рішення йдеться про те, що рішення вмотивоване необхідністю оптимізації структури комунальних підприємств та з врахуванням рекомендацій медичної комісії. Керівник онкоцентру Юрій Малімон має бути попереджений про звільнення з посади керівника.

Як пояснив під час засідання начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайло Імберовський, таке рішення ухвалили для того, аби залучити кошти на розвиток закладів. Зокрема, переконує він, у державному бюджеті на 2022 рік закладений чималий ресурс на фінансування будівництва, реконструкції для медичних центрів третього рівня. Також передбачаються кошти і на придбання обладнання.

«Цю проблематику ми обговорювали від бюджетних слухань до комісій. Загалом у світі медицина побудована так, що створені потужні медичні центри. У нашому онкоцентрі є один лінійний прискорювач, програма «Онкологія» – згорнута. В державному бюджеті передбачені чималі кошти на обладнання для великих медичних центрів», – переконує він.

Йдеться, зокрема, про проект Велике будівництво для лікарень третього рівня, до якого готуються керівники медичних закладів. Зокрема, у Волинській обласній клінічній лікарні розпочинають роботу з виготовлення ПКД реконструкції закладу.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus