USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Волинський краєзнавчий музей відзначив 95-у річницю

14 Червня 2024 22:30
З 95-річницею Волинський краєзнавчий музей привітали голова Волиньради Григорій Недопад, народна депутатка України Ірина Констанкевич, колеги-музейники, представники творчої інтелігенції, науковці та партнери закладу.

Про це інформує пресслужба облради.

Керівниця музею Оксана Важатко подякувала за підтримку та розповіла про здобутки. Так, за останні 5 років музей зміг залучити близько 5 млн грн грантових коштів, тривало комплектування та оцифрування фондів музею, проведено ремонти у виставкових залах та сховищах. Та найбільша гордість – це працівники музею, стверджує керівниця.

«Визначально показовим був ранок 24 лютого 2022 року, коли працівники вийшли на роботу, щоб убезпечити найцінніші предмети колекції. Ми тоді повністю демонтували музей волинської ікони, художній музей та забрали експонати в сховища в інших відділах. Злагоджена робота колективу в перший день повномасштабної війни стала свідченням фаховості працівників закладу», – зауважила Оксана Важатко.
Вона також висловила вдячність голові обласної ради Григорію Недопаду за постійне поповнення колекції музею.

Очільник Волиньради відзначив величезну роль краєзнавчого музею у збиранні та збереженні історії Волині і, зокрема, історії військових здобутків волинян під час російсько-української війни

Він також нагородив Почесною грамотою обласної ради керівницю музею Оксану Важатко та відзначив подяками голови Волиньради завідувача науково-експозиційного відділу історії Волині Волинського краєзнавчого музею Богдана Зека та завідувачку Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського Віру Чопко.
Парламентарка Ірина Констанкевич своєю чергою передала нові експонати для фондів музею – набір шевронів та книгу меморіального музею у польському Білостоку, присвячену депортації людей до Сибіру.

«Парламентський комітет з питань освіти і науки приїде на Волинь, щоб перейняти і поширити досвід роботи музеїв під час війни. І не лише в контексті ініціативи збереження колекцій за відсутності законодавчих алгоритмів дій в умовах воєнного стану, а й у сенсі організації виставкової діяльності артефактів, які відображають цю історичну, героїчну, доленосну боротьбу нашого народу», – підкреслила народна депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus