USD 40.50 40.80
  • USD 40.50 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Волинський фаберже створив нові роботи з яєчних шкаралуп та бурштину

14 Червня 2024 08:12
Заслужений майстер народної творчості Анатолій Бойко з міста Володимира, котрого називають волинським Фаберже, презентував нові роботи – подвійні та потрійні витвори з яєчної шкаралупи.

Про це волинянин розповів у коментарі Суспільному. З його слів, серія складається із шести різних робіт, виготовлених із яєчних шкаралуп і оздоблених кольоровими художніми металами.

«Яйця гусячі оброблюю, розрізаю на смужки, обкручую, ділю на частини, а потім створюю різні комбінації. Яйце не змінене, а доповнено естетично. Тут є і хаотика, і трипільські ліції – закладений певний сенс. Стиль цей мішаний, тобто додаються деякі елементи для композицій», – сказав володимирчанин.
Анатолій Бойко зазначив, що одночасно може створювати до 15 робіт, переходячи від одного елемента до іншого.

«Центральну лінію я вручну пройшов, воно мусить полежать 8-12 годин, щоб затвердів шар смоли. Перед тим десь тиждень накручую металеві дроти, два, три, чотири разом, щоб утворилося плетення. Часу я ще ніколи не засікав, скільки йде на створення однієї роботи», – говорить чоловік.

Читати ще: Волинський фаберже виготовив яйце із зображенням дрона, його продадуть з аукціону

Найбільша композиція зі шкаралуп, додав майстер, складалася з дев’яти яєць і була створена на замовлення у травні цього року як родинний оберіг під назвою «Дерево життя».

Усі матеріали Анатолій Бойко купує за власні кошти, потому готові вироби або продає, або передає на благодійні аукціони в підтримку військових, або залишає у власній колекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus