USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.10 10.30

Волинський драмтеатр прем'єрою відкриє ювілейний 85-й сезон

5 Липня 2024 12:51
Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка восени розпочне новий сезон. Нині тривають репетиції. Артисти готують прем’єру під назвою «Останній Гречкосій», яка й стане стартом театральних подій у Луцьку.

Про це повідомили на сторінці театру у Фейсбуці.

«Постановником проєкту запросили знаного українського режисера, заслуженого діяча мистецтв України Ореста Огородника, який відомий, зокрема, волинській мистецькій спільноті за втіленням на нашій сцені у 2010 році веселої трагедії «Криза». Зазначимо, що вона з аншлагами йшла на сцені театру майже 10 років. На рахунку режисера також понад 20 художніх постановок в країні, левова частка яких припадає на Наудт ім. М. Заньковецької», – йдеться у повідомленні.

Головні ролі у майбутній виставі зіграють: народний артист України Януш Юхницький, актор Національного театру імені Марії Заньковецької та наш земляк з Луцька, Петро Савош, заслужений артист України.

Читати ще: Актор волинського театру святкує 70-річний ювілей

«У цій роботі також задіяні постановочна група та понад 30 артистів театру, серед яких: заслужені артисти України, провідні майстри сцени та професіонали акторської справи. Дехто із них потрапив в об’єктив фотографа під час однієї з перших репетицій. Що ж це буде – дізнаєтесь восени», – зазначили у дописі.

Нагадаємо, у Волинському академічному облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка відбуваються ремонтні роботи. У приміщенні замінюють світильники, циклюють паркет, монтують додаткові вбиральні, фарбують підлогу та оновлюють головну сцену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus