USD 41.20 41.40
  • USD 41.20 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.60 10.75

Волинських добровольців тероборони вчитимуть на системах LASERTAG

10 Лютого 2022 22:59
Навчальний центр територіальної оборони Володимир-Волинського району закупив учбову зброю з системою LASERTAG.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо старту громадської ініціативи під назвою «Штаб захисту Волині». Захід стартує у Володимир-Волинському районі і має на меті об’єднати людей, які хочуть долучитися до загонів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад.

Читати ще: На Волині проводитимуть навчання добровольців зі стрільби, тактики і ПМД

Як повідомив голова Володимир-Волинської районної ради Віктор Хиць, вже майже рік у районі функціонує навчальний центр тероборони. Фахівці за цей час провели низку вишколів для добровольців, і не лише на території Володимир-Волинського району, а й в інших районах, адже мають усі необхідні дозволи.

Зі слів посадовця, у центрі планують проводити навчання зі стрільб, використовуючи систему LASERTAG. Для цього вже закуплено 16 одиниць учбової зброї, залишилися деякі технічні моменти.

«Ми звернулися до нардепа Ігоря Гузя за підтримкою, щоб забезпечити учбовою зброєю LASERTAG, якою навчають військових на базах НАТО. Вже закуплені 16 одиниць, які ми будемо використовувати на навчаннях», - повідомив Віктор Хиць.

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей. Для умовного ведення використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Азаза Показати IP 11 Лютого 2022 08:33
Якщо у вас нема грошей на патрони для тренувань, то про яку війну ви говорите. Та закупили б тоді вже 16 ПК і хай би на Counter Strike вчилися, а заодно і танкісти на World of Tanks скіл підтягнули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus