USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Волинську експодатковицю сьомий рік судять у справі про хабарництво

3 Червня 2024 07:15
Волинську податковицю звинуватили в хабарництві. Правоохоронці переконані, що вона за гроші списувала підприємцям податкові борги. Чи так усе було насправді, має з’ясувати суд.

Корупційна справа тягнеться вже сьомий рік. Чекають свідків історії, один із яких поїхав у Грецію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Слідчі вважають, що податковиця систематично отримувала хабарі від ФОПів на загальну суму в 50 тисяч гривень. Раніше жінка була керівницею одного з підрозділів Головного управління Державної фіскальної служби. Зауважує, що тепер уже не працює в податковій.

У суді мали допитати свідків тодішніх подій. Викликали п’ятьох – не приїхав жоден. Один, каже прокурор, не встигає прибути на засідання із зони бойових дій. Інший – у Греції і повернеться через 10 днів.

Читати ще: Працівницю луцької податкової 10 років судять за хабар

«Свідок Новосад ввечері повідомив, що з невідкладних причин виїхав за кордон. На цей час перебуває в Греції, прибуде через 10 днів. За станом здоров’я не змогли з’явитися свідок Ношкалюк Ірина Віталіївна, яка в лікарні, і свідок Мельничук, у якої, з її слів, погіршився стан здоров’я», – зазначив прокурор Сергій Божко.

Адвокати поцікавилися, де ж докази про повідомлення свідків. Прокурор пояснив: викликав у телефонному режимі.

Тоді адвокат запропонував застосувати примусовий привід. Як зауважив, через неявку свідків справу не можуть ефективно розглянути.

«Сторона захисту ставить питання про примусовий привід цих п’яти свідків на судове засідання. В іншому випадку ми можемо постановити ухвалу про штраф. Якщо вони нададуть докази поважного неприбуття, тоді покарання може бути скасовано. Це забезпечить ефективність розгляду. Щоб ніхто потім не звинувачував сторону захисту, що ми затягували судове провадження», – акцентував адвокат Олександр Лавренчук.

Читати ще: Робила клієнтів «мертвими» та брала хабарі? Судять волинську експодатковицю, яка завдала збитків на пів мільйона

Захисник вважає, що то правоохоронці затягують розгляд корупційної справи. Свідки точно будуть, запевнив усіх прокурор.

«У нас свідків дуже багато. Якщо брати загальну кількість, то близько п’ятдесяти. Провадження з 2017 року, й моя підзахисна увесь цей час не переховується, не змінювала місця проживання», – наголосив адвокат.

Мовляв, колишня податковиця навіть не має закордонного паспорта. Просить, аби їй змінили запобіжний захід із застави на особисте зобов’язання. Але тому не бути, бо звинувачення дуже серйозні.

«Обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, одне з яких належить до категорії тяжких корупційних. А тому суд вважає, що клопотання захисника обвинуваченої не підлягає задовільненню», – зачитала суддя Луцького міськрайонного суду Олеся Калькова.

Поки колишній податковиці загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення із конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хз Показати IP 3 Червня 2024 09:56
7 років не можуть в суд попасти… от якби людство винайшло щось таке що на відстані можна бачити і чути людину…
12345 до Хз Показати IP 3 Червня 2024 10:48
Типу відеозв'язок? Це ж фантастика
Цьоця Манька Показати IP 3 Червня 2024 10:42
Так ви мене, куме, хотіли, як я вас боялась !
Клава Показати IP 4 Червня 2024 04:02
Сміхолюди ! Коли ви вже доберетесь до її керівників ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus