USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Волинському онкоцентру передали функціональні ліжка з Бельгії

3 Червня 2022 14:30
В умовах обмеженого бюджетного фінансування та з одночасним зростанням навантаження на медичні заклади ситуацію полегшує гуманітарна допомога. Днями вона надійшла й в обласний онкоцентр.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

З ініціативи голови Волиньради Григорія Недопада для потреб обласного медичного центру онкології було передано функціональні ліжка, матраци для них, постіль, рушники, а також одноразові медичні халати.

Цей вкрай необхідний гуманітарний вантаж за запитом обласної ради доправлено за сприяння Посольства України у Королівстві Бельгія.
«Це далеко не перший транш допомоги, який ми отримали з Бельгії за сприяння тамтешніх українських амбасадорів. І я щиро вдячний за те, що наші прохання про найнеобхідніше вдовольняються. Також дякую колективу комунального санаторію «Пролісок», який взяв на себе місію гуманітарного штабу і допомагає приймати, зберігати і розподіляти цю допомогу», – зазначив Григорій Недопад.
Гуманітарну допомогу уже доправили до онкоцентру. «У нас значно побільшало пацієнтів за рахунок внутрішньо переміщених осіб, тому розгортання додаткових місць, дуже актуальне. Ці ліжка мобільні, тобто їх легко пересувати. А завдяки їхнім функціональним можливостям можна змінювати положення хворого, а це значно поліпшить комфорт пацієнтів і полегшить роботу медперсоналу», – розповідають медики.
Читати ще: Коли у тебе дві війни. Як онкохворі знаходять прихисток на Волині

Нагадаємо, за менш як три місяці повномасштабного вторгнення російських військ в Україну волинські онкологи надали медичну допомогу 180 вимушено переселеним українцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus