USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинському обласному перинатальному центру передали два інкубатори для виходжування хворих діток

20 Листопада 2023 16:26
Днями з нагоди Всесвітнього дня передчасно народженої дитини Волинському обласному перинатальному центру передали два інкубатори «Атом» загальною вартістю понад 1 млн грн для виходжування хворих діток. Сучасне високотехнологічне обладнання отримало відділення анестезіології новонароджених з виїзною неонатологічною бригадою невідкладної допомоги від БФ «Благомай». Воно стало чудовим подарунком фонду до Дня поспішайок.

Про це повідомили у медзакладі.

«Шлях передчасно народжених дітей надзвичайно важкий, але за них варто боротися, бо ці діти потім стають повноцінними членами нашого суспільства. І якщо ми вкладаємо в тих дітей від початку, від народження, все, що вони потребують, ми потім не маємо такої кількості інвалідів та хворих людей в майбутньому. Ми сьогодні говоримо про них, говоримо усьому суспільству, що таких дітей є багато – це 6-8% від усіх діток, які народжуються.

Кількість передчасно народжених діток стала у нас більшою. Цьогоріч ми вийшли на цифру маже 10% від усіх діток, які народжені, і маємо вже 260 народжених передчасно. Певна кількість з них, а це третина, – дітки з надзвичайно малою масою тіла. Це ті, які народилися з вагою від 500 грамів до кілограма», – розповіла генеральна директорка КП «ВОТМО захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська.
Як зазначається, в умовах КП «ВОТМО захисту материнства і дитинства» створені всі умови для допомоги новонародженим, в тому числі народженим передчасно.

Тут на 21 ліжку у двох відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, оснащених найсучаснішим високотехнологічним дороговартісним медичним обладнанням та апаратурою, у відділенні неонатології з терапевтичними ліжками у повному обсязі надається стаціонарна спеціалізована медична допомога за програмою державних гарантій. А потім у відділенні катамнестичного спостереження проводиться нагляд за маленькими пацієнтами в амбулаторних умовах.

Читати ще: Дарують не лише життя, а й здорове майбутнє: як у Луцьку виходжують недоношених малюків. Репортаж

Одна із поспішайок, яка спостерігається у медиків, – Вероніка. Дівчинка народилася на 33 тижні з вагою 1820 грамів і зростом 45 см. І завдяки послугам раннього втручання, які надаються у відділенні катамнестичного спостереження та наполегливості батьків, Вероніка уже наздогнала своїх однолітків. Дитина активно вивчає світ і старається робити перші самостійні кроки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus