USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Волинській обласній лікарні – 80 років від дня заснування

Сьогодні 16:08
Заснована у 1944 році, лікарня налічувала всього 8 лікарів та мала 255 ліжок загального профілю. У той період в її складі функціонували шість відділень: терапевтичне, хірургічне, пологове, гінекологічне, дитяче та очне, які надавали здебільшого невідкладну допомогу. Сьогодні ж КП «Волинська обласна клінічна лікарня» відзначає 80-ту річницю від дня заснування та надає високоспеціалізовану медичну допомогу населенню області.

Лікарня акредитована на вищу кваліфікаційну категорію, має ліцензію на медичну практику. Над докторськими і кандидатськими дисертаціями працюють 22 лікаря із персоналу, повідомляє Волинська ОДА.

Роботу лікарні забезпечують 2020 медичних працівників, серед яких 413 лікарів (43 лікарі-інтерни), 821 молодший спеціаліст з медичною освітою, 484 молодші медичні сестри (санітарки), 302 працівники іншого персоналу.

У лікарні функціонує 79 структурних підрозділів та допоміжних служб, із яких 39 стаціонарних відділень. Прийом в консультативній поліклініці ведеться за 40 спеціальностями, а надання медичної допомоги проводиться у трьох корпусах.

Читати ще: Волинських медиків привітали з прийдешнім професійним святом. Фото

У закладі розгорнуто 961 ліжко, із яких 556 хірургічного профілю, 405 терапевтичного профілю, 24 анестезіології та реанімації. На 2024 рік заклад законтрактований з НСЗУ по 24 пакетах медичних гарантій.

За статистикою упродовж року стаціонарну допомогу в обласній клінічній лікарні отримують більше 38 тис. хворих, виконується понад 21 тис. оперативних втручань. У консультативній поліклініці щорічно реєстровано 180 тис. відвідувань.

Серед працівників Волинської обласної клінічної лікарні – 8 заслужених лікарів України, 1 заслужений працівник, 13 кандидатів та 3 доктори медичних наук.

Читати ще: У селі біля Луцька відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

«Напередодні Дня медичного працівника вітаємо весь трудовий колектив Волинської обласної клінічної лікарні із 80-ю річницею заснування та діяльності. Саме завдяки вашій роботі медицину Волині відзначають на високому рівні», – повідомили в ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP Сьогодні 16:45
60ть років в одному приміщені. Лікарня потребує нове сучасне приміщення з новою техніко, зручностями для рпцієнтів,лікарів та відвідувачів...скільки можна розвозити харчування у баняках по поверхах та ходити цілим крилом в один туалет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus