USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Волинській дівчинці-волонтерці мешканка Харкова подарувала козеня Джевеліну

29 Травня 2022 06:34
П’ятнадцятирічна мешканка села Тумин Затурцівської громади стала волонтеркою. Дівчинка побувала у Харкові, возила туди продукти харчування, на вдяку малій благодійниці одна харків’янка подарувала ручне козеня з кличкою Джевеліна.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Нині сільськими вулицями бігає біле козеня, яке називають Джевеліна. Тварина побувала під обстрілами в Харкові, а потім подолала тисячу кілометрів і знайшла новий дім у селі Тумин колишнього Локачинського району.

Козеня привезла у село дочка місцевого старости Євгена Шозди. Він розповів, що Дарина дуже просилася разом зі знайомими волонтерами до Харкова. Батьки сварилися, не відпускали, але зрештою таки послухали дитину.

«Цю кізоньку тиждень тому привезла внучка зі сходу. Вона їздила туди волонтером. Одна бабуся в знак подяки їй подарувала ту кізоньку. Волонтери з Луцька їздили наші знайомі. Ми не раз збирали їм допомогу і вона з ними поїхала», - розповідає бабуся Дарини Надія Маньковська.

Тепер козенятко, немов цуцик, бігає за дітьми по селу. Новою господинею Джевеліни стала молодша сестра Дарини Уляна.

«Коза ручна, за дітьми бігає. Діти на велосипедах їдуть, а вона за ними біжить», - розповідає бабуся дівчаток.

Старшої онучки, яка під кулями возила паску жителям Харкова, журналісти вдома не застали. Але пообіцяли згодом обов’язково розшукати юну волонтерку і запитати подробиці поїздки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus