USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Волинські волонтери виготовили для військових понад сто інверторів

16 Травня 2022 18:24
Волинські волонтери самостійно виготовляють та передають військовим інвертори – прилади, які дозволяють отримувати 220 Ватт в умовах відсутності електропостачання.

Про це Суспільному розповів інженер-електрик Максим Гнатюк.

Майстри-волонтери уже виготовили та передали ЗСУ сотню таких пристроїв.

Зі слів автора ідеї Олега Дучимінського, інвертор – простий у використанні та потрібний у воєнний час. Від приладу можна підзарядити мобільний телефон, ввімкнути лампочку чи зарядний пристрій для радіостанцій або ж електроінструмент малої потужності.
«Зараз у військових дуже багато розбитої техніки. Вона непридатна до використання, але в ній є акумулятор. Його можна взяти та застосовувати в підвалі чи підсобному приміщенні, використовуючи саме інвертор», – каже інженер.
Складати пристрої почали у перші дні повномасштабної війни Росії проти України. Волонтери виготовляють інвертори за допомогою старих і несправних комп’ютерних деталей. Їх їм приносять небайдужі волиняни.
«Цей пристрій є повербанком великої ємності. Заводські мають 5-10 міліампер, а наш пристрій, зокрема, його ємність залежить від акумулятора, до якого його приєднують», – пояснює Максим Гнатюк.

За день конструюють до двох десятків інверторів, додає волонтер Андрій Русило.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus