USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Волинські тероборонівці «завербували» російський дрон – тепер «служить» в ЗСУ

7 Вересня 2023 21:09
Стрілець-гранатометник Іван та старший стрілець Микола з другого взводу третьої роти 55-го окремого батальйону 100-ї бригади ТрО саме перебували на бойовому чергуванні. Почувши дзижчання ворожого безпілотника, хлопці вміло застосували антидронову рушницю (незадовго до того придбану за кошти, які зібрали небайдужі земляки).

«Захопивши» DJI MAVIC 3 і змусивши його зависнути в повітрі, волинські тероборонівці тримали його доти, доки у тоді ще ворожої пташки не розрядився акумулятор, пишуть на сторінці бригади у Фейсбуці.

Посадити дрон вдалося просто-таки ювелірно – той не зазнав жодних пошкоджень. Звісно, спочатку зі здобиччю поводилися дуже обережно – адже в таких випадках можливі вкрай неприємні сюрпризи (як-от захована всередині вибухівка).

Читати ще: Не втомляться нищити ворога: як волинські тероборонівці обстрілюють російські позиції

Безпілотник ретельно перевірили, перепрошили, підібрали до нього пульт керування. І ворожий MAVIC перевтілився у вправного українського «сокола»!

Якщо ж відкинути з цієї історії жарти, залишається суть – засоби радіоелектронної боротьби (один із них, «пательня», – на фото за спинами Івана та Миколи) рятують життя бійців, наближають Перемогу і поповнюють парк наших безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Abrams Показати IP 7 Вересня 2023 22:17
Як цi сказки вiд дiда Панаса про миколу з Петром надоiли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus