USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинські синоптики розповіли, чи варто у квітні ховати зимові речі та діставати шорти

14 Квітня 2021 18:32
Волинські синоптики розповіли про те, які сюрпризи підкине мешканцям області примхлива погода на наступний тиждень, а також сказали, чи варто, волинянам, нарешті сховати далеко у шафи громіздкий зимовий одяг, а натомість діставати шорти.

Про найбільш актуальні прогнози погоди на наступний тиждень Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли у Волинському обласному центрі гідрометеорології.

«На жаль, шорти до наступного тижня діставати ще рано», – жартує черговий синоптик Василь Климюк.

Як проінформував метеоролог, найближчі п’ять днів на Волині буде дощова погода, а стовпчик термометра, здебільшого, не підійматиметься вище позначки +10 градусів.

«Такі погодні умови спричинить низку атмосферних фронтів, які проходитимуть територією області через день. У ніч на 15 квітня ймовірні заморозки на поверхні грунту в західних та південно-західних районах Волині», – каже синоптик.

З його слів, у четвер, 15 квітня, на території області буде переважно хмарно, дощитиме, місцями з мокрим снігом. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температурні показники вночі коливатимуться від 1 до 6 градусів тепла, вдень – 7-12 градусів вище нуля. Окрім того, нічної пори очікуються заморозки на ґрунті від 0 до 2 градусів зі знаком мінус. У Луцьку цього дня показники ртутного стовпчика піднімуться від +3 до +5 градусів.

У п’ятницю, 16 квітня, на Волині буде хмарно, з дощами. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря від 2 до 7 із позначкою плюс вночі, а ось вдень очікують дещо вищі показники – від 7 до 13 градусів вище нуля.

На вихідні дещо потепліє, хоча й буде хмарно. Не припинятимуться дощі. Зокрема у суботу, 17 квітня, вдень стовпчик термометра покаже 10-15 градусів тепла, а вночі – від 3 до 8 вище нуля.

У неділю на Волині хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ, вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря буде аналогічною, що й у суботу.

Фактично на один градус буде тепліше вдень, у понеділок, 19 квітня. Цього дня синоптики прогнозують від 11 до 16 градусів вище нуля.

До слова, у квітні 2014 року майже у таку ж пору квітень одягнув Луцьк у різнобарвні шати, і місто перетворилося на мальовничий квітковий сад. А ось квітень 2018-го не надто балував лучан теплом. Утім три роки тому 28 квітня луцькі дворики заполонили зелені трав’яно-листяні барви та насичено кольорове квіткове різноманіття: землею розкинулися сонячно-жовті кульбабки, а на блакитному небесному фоні вирізнялися цвітінням яблуні та бузок.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К.лучанин Показати IP 14 Квітня 2021 19:01
Волинські синоптики краще б владу місцеву Луцьку попередили про погоду, а то вона вже розпорядилась припинити опалювальний сезон з 12 квітня, а зараз пішло зниження температури. Це що така турбота про людей, яка цю владу обирала? І вже почала влада хвалитись у ЗМІ що Луцьк першим в Україні припинив опалювальний сезон. Це просто якесь посміховисько а не влада. У Львові зараз сніг з дощем і +3, +5. і найближчими днями теж саме. А в Луцьку бачте "жара" пішла.
Роман Показати IP 15 Квітня 2021 08:40
Заголовок не відповідає змісту статті. Не дана відповідь на запитання чи варто вдягати шорти чи ні )))
Лев до Роман Показати IP 15 Квітня 2021 23:02
Сказали, що не варто))
Анонім Показати IP 15 Квітня 2021 08:55
Перестаньте будити того бідного бабака Тимка. А то розбудять і кричать рання весна, рання весна, а в увітні ще йде сніг.
Житель Показати IP 15 Квітня 2021 21:54
Приклейте цю статтю на двері Луцьктепло та міської ради Луцька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus