USD 41.20 41.40
  • USD 41.20 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.60 10.75

Волинські школярі під час експедиції копали бурштин і досліджували воду. Фото

Сьогодні 12:37
5 вересня 20 школярів долучилися до геолого-екологічної експедиції на базі КП «Волиньприродресурс». Юні науковці з Луцької громади, Ківерців, Підгайців та Прилісного досліджували корисні копалини в межах освітнього проєкту «Моя аксіома нескінченності».

Проєкт реалізовує Волинська обласна Мала академія наук у співпраці з Луцьким національним технічним університетом та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Під час експедиції слухачі МАН мали змогу побачити, як працює найбільше гірничовидобувне підприємство області. Учасники самостійно копали бурштин, брали зразки грунту і води для досліджень.
Набуті знання допоможуть школярам у майбутніх наукових роботах, які ті писатимуть для конкурсу від академії наук. Разом із дітьми в подорож на родовища копалин їздили провідні науковці зі Львова та Києва, ставши наставникам.

Читати ще: У Луцьку знані українські науковці проводили експерименти для учнів. Фото
Як розповіла керівниця Волинської обласної МАН Тетяна Михалюк, експедицію провели для слухачів, які лише зареєструвалися на навчання.

«Мали на меті допомогти школярам зорієнтуватися у виборі теми для наукової роботи і показати багатство волинського краю. Також долучилися науковці з національного центру МАН. У нас влаштовують чимало екологічних та науково-дослідницьких конкурсів, у яких сьогоднішні учасники експедиції зможуть узяти учать», – зазначила Тетяна Михалюк, додавши, що зараз відкрито реєстрацію на навчання для нових слухачів.

Читати ще: «Літо з наукою»: ВНУ і Мала академія наук провели серію інтенсивів для юних науковців
Юні науковиці Ярослава та Оксана кажуть: після поїздки, яка тривала увесь день, відчували втому, але отримали заряд мотивації.

«На початку ми поїхали у місце видобутку торфу, а потім побачили, як його обробляють і переробляють. Також нам показали місця, де раніше видобували бурштин. А ще науковці показували різні види рослин, які не ростуть у Луцькій громаді. Загалом – провели час із користю», – поділилася Ярослава.
За словами представника Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тараса Осадовського, що більше практичних знань отримають школярі, то палкішим буде їхнє бажання провадити науково-дослідницьку діяльність.

«Діти мали змогу долучитися до геолого-екологічної експедиції. Набуті практичні знання допоможуть школярам у проєктах, які вони розроблятимуть найближчим часом. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди радо підтримує заходи від Волинської обласної МАН. Цього разу ми покрили логістичні витрати», – акцентував Тарас Осадовський.
Читати ще: Проїзд турбокільця і виготовлення флікерів: у Луцьку – велоквест для дітей. Фото

Після повернення школярі продовжили працю в стінах ЛНТУ. Там вони заміряли привезені зразки води. Далі на слухачів МАН чекає клопітка, але захоплива робота над власними дослідженнями. А за участь в експедиції всі отримали пам'ятні сертифікати.

До слова, проєкт «Моя аксіома нескінченності» реалізовують на Волині вже не вперше. Також подібні поїздки Мала академія наук проводить в інших областях України, відвідуючи місця, багаті на рослинність та копалини. Із вересня Волинське відділення запрошує школярів на навчання за різними напрямами, щоб розвивати захоплення учнів.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus