USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинські рятувальники вчили школярів, як рятувати людину на кризі

14 Грудня 2023 10:38
Рятувальники водолазно-рятувального відділення Луцька 13 грудня провели показовий майстер-клас щодо порятунку людини на кризі. Навчання відбулося на ставку в селі Боголюби для учнів місцевого ліцею.

Про це розповів Суспільному начальник водолазно-рятувального відділення Андрій Левчук.

Дітям розповіли та показали, як допомогти людині, яка провалилась під лід, та як допомогти собі, коли нікого немає поруч.

«Якщо ви провалилися, то треба розставити руки, спертися максимум спиною назад, ногами відштовхнутися від того краю ополонки, який перед вами. Не наступати ногами на лід, бо він теж буде ламатись, а на ребро. Ногами відштовхнутися і перекотитися», – каже рятувальник.

Андрій Левчук каже: допомогти товаришу, який провалився у крижану воду можна за допомогою довгої мотузки, паска, палки або зв’язаного одягу.
Рятувальники продемонстрували роботу із професійним спорядженням та вчили учнів кидати рятівне коло, говорить ліцеїст Михайло Корольчук.
«Я пробував кидати рятувальний круг, це було важко, нас вчили, як потрібно його кидати, «від ребра», потрібно докладати силу, а канат він сильно легенький і в мене не вийшло його кинути», – каже старшокласник.
Після того, як людину дістали з водойми, каже фельдшерка Руслана Киричук, при відсутності дихання, зробити серцево-легеневу реанімацію натисканням на грудну клітину. Після реанімаційних дій людину потрібно обов’язково звільнити від мокрого одягу, накрити чимось теплим, напоїти гарячим чаєм та передати медикам.
Участь у навчанні взяло майже 30 дітей, говорить начальник водолазно-рятувального відділення Андрій Левчук.

Загалом від початку зимового сезону цього року на кризі врятували двох дітей, додав речник обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Володимир Нестеров. Також три випадки провалювання під кригу на водоймі були у січні 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus