USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Волинські прикордонники у складі сил оборони мужньо тримають позиції на Авдіївському напрямку

16 Лютого 2024 20:54
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко з робочою поїздкою побував у прикордонних підрозділах, які виконують завдання в районі ведення бойових дій на Авдіївському напрямку.

На місці він ознайомився з ситуацією та побував на позиціях однієї з прикордонних комендатур швидкого реагування. Її військовослужбовці, серед яких є прикордонники Волинського прикордонного загону, зараз в складі Сил оборони б’ються на цій складній ділянці фронту.

Сергій Дейнеко заслухав командирів на місцях та обговорив рівень взаємодії з іншими підрозділами, з якими разом воюють прикордонники.

Прикордонники зазначали, що противник не припиняє постійні обстріли з мінометів та артилерії, активно використовує авіацію, застосовуючи керовані авіаційні бомби та продовжує штурмові дії.

Читати ще: Росіяни застосовують фосфорні бомби: Третя штурмова – про складність боїв в Авдіївці

Разом з керівниками проаналізували потреби та провели оцінку дій для нарощення можливостей зі знищення ворога, зокрема й із залученням додаткових спеціальних підрозділів Держприкордонслужби. Також наголошувалося на всіх можливих заходах для збереження життя прикордонників.
«Ваша прикордонна комендатура швидкого реагування – дуже потужний підрозділ, який стійко протистоїть ворогу. Ви захищаєте нашу незалежність та територіальну цілісність. Для вас це вже друга ротація на цьому напрямку і ви з честю виконували та продовжуєте виконувати визначені вам завдання. Ви є прикладом для інших підрозділів», – зазначив голова ДПСУ.

Він додав, що за оцінками військового командування Авдіївка завжди трималася, в тому числі завдяки зусиллям та героїзму прикордонників. Керівник прикордонного відомства подякував захисникам та захисницям і вручив за проявлений героїзм відзнаки та вогнепальну зброю.

«Від себе особисто, від міністра внутрішніх справ, від Президента України хочу щиро вам подякувати – за те що ви справжні, за те що ви міцні. Ви справжні титани. Те що ви робите, те як ви бороните України – це неймовірно», – сказав Сергій Дейнеко.

Нагадаємо, 15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки, а також повідомила, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдано критичного ураження, проте українським захисниками доводиться «воювати на 360 градусів», а росіяни перекидають до Авдіївки нові сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus