USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинські поліцейські отримують доплати за ризик заразитись COVID-19

13 Листопада 2020 11:31
Половина волинських поліцейських отримує доплати за те, що працює з людьми під час епідемії коронавірусу.

Про це Першому розповів начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко.

Кому платять більше

Станом на 28 жовтня, уряд виділив з фонду боротьби з коронавірусом 4,2 мільярди гривень на доплати поліцейським.

Йдеться про тих правоохоронців, які працюють безпосередньо з людьми: патрульні, слідчо-оперативні групи, чергові відділків поліції. Щонайменше половина працівників обласної поліції отримує цю надбавку, – пояснює Юрій Крошко.

Розмір доплати залежить від посадового окладу. Це +50% за ті дні, коли поліцейський був на службі і мав ризик захворіти.

«Це не зарплата, а надбавка. Не всі її отримують, а тільки ті, які мають ризик заразитись. Я, наприклад, не отримую, хоча випадки хвороби є вже і в головному управлінні. Я кожного тижня здаю тести, щоб знати, чи не заразився від підлеглих», – каже посадовець.

Скільки поліцейських хворіє коронавірусом

З початку епідемії в області коронавірусом захворіли 362 поліцейські. 65 – хворіють зараз. Усі вони лікуються вдома – жоден правоохоронець не потрапив до лікарні.

«На щастя, у нас усі відносно здорові – регулярно проходять медкомісію», – пояснює Юрій Крошко.

Найбільший спалах був на початку епідемії у Ківерцях, де захворіло 30 працівників райвідділку. Тоді для роботи довелось залучати працівників з інших районів. Пізніше великих спалахів не було – лише поодинокі випадки.

Якщо з’являються симптоми, людина ізолюється вдома. Після результатів тесту, якщо ковід підтверджений, контактних осіб також ізолюють.

«Стараємось швидко це зробити. У нас є своя лікарня – вдається результати отримати не за тиждень чи два. Так, є затримки, але це не тиждень», – каже головний поліцейський області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 13 Листопада 2020 11:40
Нащо їм здоровим хлопам доплати?? Ліжок не вистачає, ковідних кладуть у коридорах, в обласній киснем дихають двоє по черзі а ці гроші тринькають на здорових. Орати можна на них а не доплати давати
Лучанин Показати IP 13 Листопада 2020 11:51
Просто немає слів... Одні емоції. Лікарю то зрозуміло за що доплачувати, він у постійному контакті з імовірно хворими людьми, а поліцейським за що доплачувати? То давайте доплати педагогам, продавцям, водіям громадського транспорту: це також живі люди! Отак наші з вами податки і "розбазарюють" на казна-що...
факт Показати IP 13 Листопада 2020 12:06
Поліцейські ходили б і штрафували тих хто порушує карантин: базарників, людей, що вештаються у людних місцях з маскою на бороді, хто дистанції не дотримується і мітингує... а не на ровному місці доплати - за що? Вони ж нічого не роБлять!!!
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 13 Листопада 2020 13:44
А тепер почитайте те, що я написав, який прослужив в ОВС 30 років. На період пандемії поліціянти, щоб ви знали, якраз так саме наряджають себе заразитись і бути інфікованими від хворих коронавірусом як і медики і не тільки, бо кожного дня перебувають на передовій боротьби зі злочинністю та негативними елементами в нашому суспільстві. Наприклад слідчо-оперативна група заступає в Луцькому міськвідділі поліції кожного дня на службу, і кожного дня по 100-150 разів хлопці та дівчата виїжджають на злочин, до травмованих, померлих, повішених, вбитих громадян, до психічно-хворих клієнтів, до сімей з наркотичною та алкоголічною залежністю, до хворих на СНІД, до інфікованих хворих на туберкульоз, коронавірус, тощо. Ви ті хто пише нісенітницю тут усіляку не знаєте, то не лізьте куди не треба. Ви тільки те й можете, що критикувати сидячи на теплому дивані перед комп'ютером і писати свої заключення. Дивуватись чому комусь до зарплати ще доплачують якісь гроші, а іншим не доплачують. Бо є люди, які виконують складну роботу, а значить за цю роботу заслужили доплати. Будь ласка йдіть працювати до поліції і впевнений на 100%, що залишуться в ОВС працювати одиниці, решта як побачать хворого на СНІД чи наркомана з сокирою, то не тільки працювати з ним не будуть, а зразу втікати будуть. А у поліціянта така доля і обов'язок, він мусить до всіх прибути на виклик. Не судіть інших, і нікого не обговорюйте, від того й самі судимі не будете.
Народна прокуратура Показати IP 13 Листопада 2020 13:51
Почитав коментарі і, на жаль, не побачив, що наші люди хоч трохи розвиваються. Суцільний негатив: "для чого, вони нічого не роблять, це не лікарі і т.д". Але ніхто не задумується, що ці люди ЗМУШЕНІ контактувати з вами усіма, в кого виникли проблеми, не з власного бажання і не з метою зароблання грошей, а для того, щоб вирішити ВАШІ проблеми. І ризики заразитись вірусом у них не менші, ніж у лікарів. А вони такі ж люди, як і ви, і теж мають дітей та батьків, яких, у свою чергу піддають ризику інфікування від спілкування з вами. Який же бидляцький у нас народ, думає лише про власну шкуру!
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 13 Листопада 2020 14:40
Електрики,дзвоники,вчителі,косегарии................ . ........вирішують наші проблеми. Ще як АТО почалось то прості люди вирішували проблеми, і за 1200 грн. Гроші заробітчан теж в якійсь мірі вирішують наші проблеми.
Міліціонер Показати IP 13 Листопада 2020 16:00
Тим, хто кричить, що поліція живе за їхні податки. Шановні, кожен поліцейський теж сплачує всі податки. Обов'язково, оскільки його зарплата на очах держави в особі різних контролюючих органів. Питання в тому, хто сплачує більшу суму - поліцейсь ий, якому нічого і ніяк приховувати, чи різного роду *дописувачі*, які місяць працюють, а рік на біржі стоять, чи і Польщі працюють. І друге. Вважаєте, що нічого в поліції не роблять? То чому не йдете на такі *жирні* посади, а намагаєтеся чкурнути в Польщу? Вперед - поспілкуйтеся з психічнохворими з ножами і виделками, повиносьте трупи, які вже розкладаються, оформіть смерть норкота з СНІДом, поспілкуйтеся з особою з відкритою формою тубіка, прийдіть на притон, де воші повзають.... Слабо? Отож, нічого на когось гаркати.
Небайдужий до Міліціонер Показати IP 13 Листопада 2020 16:26
Шановний, річ не у тому, то ваші прямі обов`язки, про які ви знали йдучи у правоохоронні органи, то ваші справи, не подобається, то вперед, у ту ж згадану вами Польщу. Мова йде про інше. Особа працюючи у інших сферах, в тому числі соціальній, нічим не гірша за вас, і теж, працюючи з людьми, має таке ж конституційне право громадянина отримати доплату, якщо така вводиться урядом країни, за контакт з імовірно інфікованими людьми коронавірусом, як і ви. А щодо податків, то отож бо, їх сплачують усі, ну, чи майже усі, не лише ви.
Небайдужому Показати IP 13 Листопада 2020 17:53
Повірте, жоден поліцейський за цими доплатами в суди і на перекривання трас не ходив. Дали то й дали. Я особисто за те, щоб усім доплачували ...
Саша Показати IP 13 Листопада 2020 18:40
Люди звикли жити в селi, а в селi дiйсно роботи полiцiї не настiльки багато, як в мiстi. А в мicтi значно бiльше злочинiв, про якi ви навiть уяви не маєте. Перебрались в мiсто, то хоч трохи подумайте що тут i нашо! Яка європа, тут бiльшiсть людей без навикiв суспiльства взагалi, та зло в тому, що ще й вчитися не хочуть жити як люди. Нашо зебри, смiтники, тротуари, унiтазом як користуватися, вже дiйшло до того, що в платiжках за воду пишуть, щоб в унiтаз скло не кидали та побутове i будiвельне смiття!!! будiвельне смiття в унiтаз!!! європа блiн...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus