USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинські платники спрямували до держбюджету понад мільярд гривень ПДВ

28 Травня 2024 23:00
Показники сплати податку на додану вартість в області стабільно зростають. Зокрема у січні-квітні 2024 року суб’єкти господарювання Волині спрямували до держбюджету 1 мільярд 31 мільйон гривень податку на додану вартість. Це на 42,3% більше, ніж у січні-квітні торік.

Про це повідомили в ГУ ДПС Волині.

Завдяки ефективній комунікації з бізнесом та якісному адмініструванню держбюджет своєчасно отримує кошти, яких вкрай потребує країна, передусім для фінансування оборонних заходів, констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«В основі нашої взаємодії з платниками податків – ефективна протидія спробам окремих компаній мінімізувати сплату податків шляхом сумнівних господарських операцій. Запобігаючи таким оборудкам, податкова служба створює рівні конкурентні умови для легального бізнесу, який працює у правовому полі та наповнює бюджет», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

За словами посадовця, прозорості взаємовідносин податкової служби та бізнесу сприяють суто дистанційне звітування платників ПДВ і дотримання законодавчих вимог під час опрацювання отриманої від платників інформації.

Читати ще: На Волині спрощенці додали місцевим бюджетам пів мільярда гривень

Зокрема акцент на аналітичну складову у роботі ДПС та виконання всіх передбачених процедур адміністрування ПДВ дозволяють навіть в умовах воєнного стану залучати до бюджету вагомі надходження.

Тож сумлінному бізнесу податківці радять уникнути господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних. Отримати інформацію про ділову репутацію потенційних ділових партнерів можна з доступних джерел.

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.

У ДПС нагадують, що головна передумова успішної реєстрації податкових накладних – позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus