USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Волинські підприємці просять відтермінувати впровадження терміналів

24 Листопада 2021 18:40
Волинські підприємці звернулися до Луцькради, а та, своєю чергою, до волинських нардепів, аби відтермінувати застосування реєстраторів розрахункових операцій для окремих платників податків.

Про це стало відомо під час засідання 22-ї сесії Луцької міської ради.

У зверненні йдеться про те, що коронавірус значно вплинув на ведення бізнесу, тож підприємці просять внести зміни до Податкового кодексу України щодо відтермінування застосування реєстраторів розрахункових для платників єдиного податку другої-четвертої груп (фізичних осіб-підприємців) до 2023 року.

«Ми готували подібне звернення раніше, але реакції від Офісу президента та уряду немає. Ніхто не сумнівається, що застосування реєстраторів потрібне, але є певні нюанси», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Подаємо текст звернення без змін:

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції та запровадженням на території України карантину в умовах глобальної економічної кризи, спричиненої низкою факторів, надважливо своєчасно вжити дієвих заходів для зменшення її негативного впливу на стан економіки та її основу – малий і середній бізнес (включаючи мікробізнес). Оголошення карантину вже змусило бізнес-спільноту знизити заробітні плати працівникам, скоротити персонал та частково закрити свої підприємства, не кажучи вже про колосальні збитки. Методи влади щодо посилення фінансової дисципліни в бізнес-середовищі знівельовують спрощену систему оподаткування, ведуть до зростання витрат малого бізнесу, збільшують потік бізнес-еміграції у країни з більш сприятливою податковою системою, що в свою чергу знищить дух підприємництва та віру в стабільність відносин держави та малого бізнесу.

Саме тому ми, депутати Луцької міської ради, як представники інтересів громадян Луцької міської територіальної громади, зокрема суб’єктів малого підприємництва, враховуючи звернення до Луцької міської ради Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери щодо проблемних питань підприємництва, які склались внаслідок пандемії і економічної кризи, просимо внести відповідні зміни до Податкового кодексу України щодо відтермінування застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку другої-четвертої груп (фізичних осіб-підприємців), замінивши у відповідних пунктах цифри і слова «1 січня 2022 року» на цифри і слова «1 січня 2023 року», а також внести відповідні зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо зазначеного питання.

Переконані – це саме той час, коли необхідно мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти бізнесу. Успішний досвід інших країн показує, що держава може і повинна підтримувати своїх громадян та бізнес-спільноту.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Maха Показати IP 24 Листопада 2021 18:58
чесно працювати слабо ?
Берія Показати IP 24 Листопада 2021 19:14
Нічого, нічого - замість 3 -х разового відпочинку у Домінікані та Туреччині з'їздять у Карпати або Кирилівку, а потім життя знову медом здасться ...
Намаха до Маха Показати IP 24 Листопада 2021 19:18
А чесно то як ?
Дід Іван Показати IP 24 Листопада 2021 20:45
Не все так просто як здається зі сторони. Ввести касові апарати, щоб всі платили податки. Але є одна частина, яка за допомогою спрощеної системи мінімізує податки, а інша частина (невеликі міста, села) - яка виживає за допомогою спрощеної системи. Дрібні підприємці фізично і фінансово будуть не взмозі вести повноцінний облік товарів , а саме це передбачає використання касового апарату. На мою думку , робиться ставка на супермаркети, де все це вже є, а дрібні продавці - це просто конкуренти їм. Згідно законам економіки, як тільки зменшується конкуренція - піднімається ціна.
Який Показати IP 24 Листопада 2021 20:46
барига - захоче чесно працювати?
Берії Показати IP 24 Листопада 2021 20:51
Ті хто їздить по 3 рази - і з терміналами викрутяться. А з дрібного бізнесу зараз багато хто на біржу піде. На жаль, наша країна не готова ще до цього.
Аня Показати IP 24 Листопада 2021 22:15
Це правильно. Щоб були чеки і облік! Дуже часто товар не повернути ! А по чеку змушені будуть повертати
Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 10:52
так і ціни на товари виростуть.бо обслуговувати касовий не дешево. думайТЕ. і так кругом криза. можна і почекати поки .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus