USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Волинські митники спіймали ділка, який намагався провезти светрів і сорочок на мільйон

31 Травня 2022 17:34
Волинські митники на посту «Луцьк» під час здійснення митних формальностей виявили в українського імпортера незадекларований товар на майже мільйон гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської митниці.

2970 одиниць чоловічих сорочок та светрів китайського виробництва правопорушник «докинув» до легального вантажу з товарами широкого вжитку легкої промисловості, який доставляли з Польщі. Незаявлений за встановленою формою у відповідний митний режим крам загальною вартістю 982 тисячі 800 гривень був ідентифікований під час повного митного огляду товарів. Нині він тимчасово вилучений на склад митного органу у справі про порушення митних правил.

Відповідно до статті 472 Митного кодексу України недекларування товару тягне за собою його конфіскацію та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості. Остаточне рішення у справі прийматиме суд, на розгляд якого митниця скерує відповідний позов до одеського ТзОВ.

Водночас митниця нагадує суб’єктам ЗЕД, що чесне, прозоре декларування зі сплатою податків у повному обсязі не тільки гарантує швидке і пільгове митне оформлення вашого імпорту, але й підтримує обороноздатність держави через наповнення її бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus