USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Волинські депутати просять Уряд не обмежувати їхні повноваження

13 Липня 2023 14:27
Депутати Волинської обласної ради вирішили звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо недопущення обмежень повноважень органів місцевого самоврядування.

Звернення було озвучено 13 липня на сесії облради. Автором проєкту рішення є депутат облрадиОрест Маховський.

Ідеться передусім про проблеми належного бюджетного та фінансово-матеріального забезпечення діяльності і територіальних громад, і органів місцевого самоврядування районного та обласного рівнів.

Наголошено, що сьогодні фактично органи місцевого самоврядування та депутатські корпуси обласних та районних рад повністю усунуті від можливості здійснення безпосередніх депутатських обов’язків, визначених чинним законодавством, щодо представництва інтересів виборців та територіальних громад у частині здійснення бюджетних повноважень.

«Ми, депутати Волинської обласної ради, з метою ефективної реалізації повноважень органів місцевого самоврядування, передусім обласного та районного рівнів, визначених Конституцією України, Бюджетним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», звертаємося до очільників вищих органів влади з вимогою:

1. Відпрацювати єдині підходи до реалізації бюджетних повноважень, які повинні базуватися виключно на нормах Конституції України, Бюджетного Кодексу України та чинному законодавстві з питань місцевого самоврядування.

2. Прийняти відповідні нормативно-правові акти з метою повернення органам місцевого самоврядування обласного та районного рівнів, які не перебувають в окупації чи оточенні та щодо яких Верховна Рада України не прийняла відповідне рішення, повноважень щодо розгляду та затвердження місцевих бюджетів, внесення змін до них, а також затвердження місцевих (цільових) програм та внесення до них змін відповідно», – наголошують депутати в зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus