USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Волинські аграрії завершують збір озимої пшениці

Сьогодні 22:17
На Волині аграрії завершують збирати озиму пшеницю. Цією культурою в області засіяли понад 135 тисяч гектарів.

Ці площі – на рівні попередніх років, розповів Суспільному директор обласного департаменту агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

«Намолочено більш як пів мільйона тонн озимої пшениці, і врожайність нас дуже-дуже тішить. В області вже завершено збір озимого ячменю, озимого ріпаку і гороху. Ріпаку намолочено 127 тисяч тонн, гороху – шість за середньої врожайності понад 30 центнерів з гектара», – сказав посадовець.

Як додав Юрій Юрченко, за сприятливих погодних умов аграрії в першій декаді серпня розпочнуть посів озимого ріпаку під урожай 2025 року.
Збір озимої пшениці на полях у селі Мовчанів Затурцівської громади триває другий тиждень. Як розповів керівник місцевого агропідприємства Роман Войтюк, жнивні роботи цього року розпочалися на 10 днів раніше, ніж зазвичай.

У господарстві обробляють тисячу гектарів орної землі, розпочали жнива зі збору озимого ріпаку.
«Посівних на той рік в нас було 160 гектарів ріпаку, 220 гектарів пшениці, 20 гектарів ярої пшениці, ячменю 10 гектарів, все решта – цукровий буряк і кукурудза», – зазначив Роман Войтюк.

Агроном Дмитро Харчун щодня вимірює вологість зерна, перш ніж комбайн вийде у поле.
Відвантажене зерно одразу везуть до елеватора. В один зерновоз вміщається до 25 тонн.

Читати ще: Волинські аграрії уже намолотили 108 тисяч тонн зерна

На сільськогосподарському підприємстві працюють 15 робітників. Заброньованих чоловіків, які протягом року забезпечують роботу підприємства, – п'ять.
«Багато хлопців забрали на війну, – каже фермер Роман Войтюк. – 16-го числа один наш працівник загинув. Торік забронювали п’ятьох працівників».

Фермер також розповів, що до повномасштабного вторгнення самі возили зернові до країн Європи, зараз вирощене збувають українським зернотрейдерам.
«Цьогоріч ще ми тільки продали ріпак. Його ціна була нормальна. Як би дав Бог, щоб не піднімались ціни на дизпаливо, податки, на засоби захисту, на добрива, то можна про щось говорити. Але ми бачимо вже, що ціни будуть підніматися», – додав керівник агропідприємства.

Читати ще: Малі аграрії Волині зможуть отримати фінансову підтримку від уряду

Зі слів директора обласного департаменту агропромислового розвитку Юрія Юрченка, жнива на Волині закінчаться восени збором кукурудзи, сої та цукрових буряків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus