USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Волинська школярка – серед переможців міжнародної технологічної виставки

30 Березня 2022 15:12
Одна з найпрестижніших та найбільших виставок Південно-Східної Азії відбувалася з 21 до 25 березня у Малайзії. Понад 30 країн світу стали учасниками Malaysia Technology Expo 2022 (MTE).

На цьому форумі нашу державу презентували слухачі Малої академії наук України. П’ять золотих та п’ять срібних медалей – ужинок української збірної.

Перелік наукових розробок пошуковців дуже різновекторний: квадрокоптер-міношукач, новий метод протезування зору, проєкт «Розумна теплиця», пристрій для дезінфекції поверхонь та речей, програмний пристрій для захисту ПЗ від неконтрольованого аналізу і декомпіляції.

Серед переможців інтелектуальних змагань – слухачка Волинської обласної Малої академії наук, учениця Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука Марія Котюк. На виставці вона представила дослідження «Роль інвазійних рослин у сучасному флорогенезі міста Луцька».

На прикладі золотарника канадського вона довела шкідливий вплив та зниження біологічного різноманіття екосистем зі значним витісненням аборигенних видів та збідненням природного середовища.

«Це вже не перша перемога Марічки на міжнародних престижних форумах. Та це золото особливе. У складні тривожні часи нашої землі дівчина довела: Україна бореться й перемагає!», – зазначають у Волинській МАН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 30 Березня 2022 17:14
Аплодуємо розумним, винахідливим українським дітям і МАН, організації, яка сприяє розвитку майбутніх науковців нашої держави! Нехай війну переможе розум і добро!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus