USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Волинська обласна лікарня отримає грант на створення сучасного стерилізаційного відділення

Сьогодні 09:33
Тривають фінальні узгодження щодо чеського гранту для Волинської обласної клінічної лікарні.

У перемовинах з менеджерами проєкту та виробниками устаткування у чеському місті Брно беруть участь голова Волиньради Григорій Недопад, директор обласної клінічної лікарні Олександр Дудар та його заступник з хірургічної допомоги Микола Галей.

Візит організовано на запрошення Чеського технологічного інституту у сфері охорони здоров’я, повідомили в облраді.

Створення сучасного централізованого стерилізаційного відділення з чітко розділеними зонами чистоти, оснащеного найефективнішим устаткуванням, підібраним фахівцями – це суть і мета нового грантового проєкту, який головна мультифункціональна клініка Волині реалізовуватиме за підтримки чеських партнерів. Співпраця з ними уже мала успішний результат – надані Чеським урядом функціональні хірургічні столи, освітлення та інше обладнання уже допомагає волинським хірургам рятувати життя і повертати здоров’я пацієнтам.

Читати ще: Презентували капітально відремонтоване відділення екстреної медичної допомоги Володимирського ТМО

В обласній клінічній лікарні – майже 1000 ліжок, 60% яких хірургічного профілю, упродовж року тут виконується більше 21 тисячі оперативних втручань, а стаціонарну допомогу отримують понад 38 тис. хворих. Тож, за словами Олександра Дудара, уникнення перехресного зараження, внутрішньолікарняних інфекцій – пріоритетне завдання для підтвердження статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта». Нещодавно в клініці з цією метою осучаснили бактеріологічну лабораторію, а новітнє стерилізаційне відділення, де за допомогою високотехнологічного устаткування знищуватимуться всі види мікроорганізмів на інструментарії, предметах і матеріалах, завершить ланцюжок.

«Для нового структурного підрозділу ми вже виділили підвальне приміщення площею понад 300 кв.м в операційному корпусі, щойно буде готова ПКД, розпочнемо ремонтні роботи», – запевнив директор лікарні.

Вартість устаткування для проєкту перевищує 1,1 млн. євро. Волинська делегація відвідала виробничі потужності одного зі світових лідерів у виготовленні обладнання для стерилізації чеську компанію «BMT». Її генеральний директор Milan Krajcar провів детальну презентацією, під час якої розповів про особливості та переваги продукції.

«Ми вражені і високотехнологічністю виробництва, і ефективністю обладнання. Якщо воно з’явиться на Волині, це, звісно, буде суттєвим проривом у створенні безпечних умов як для пацієнтів, так і для медперсоналу. Більше того, потужність стерилізаційного відділення обласної лікарні дасть змогу надавати цю послугу й іншим нашим обласним комунальним медичним закладам, що дозволить і їм досягти максимального ефекту з мінімальними вкладеннями. Від імені волинян і медичної спільноти я щиро дякую нашим чеським партнерам за підтримку», – підсумував візит голова обласної ради Григорій Недопад.

Грант фінансується Європейським банком, Урядом Чехії та за рахунок власних коштів Волинської обласної клінічної лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus