USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.58

Волинська митниця у січні поповнила держбюджет на 2,5 млрд грн

6 Лютого 2024 11:09
У січні цього року із зони діяльності Волинської митниці державна скарбниця поповнилась на 2,5 млрд грн. Прогнозний показник виконано на 167 відсотків.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

Суттєве перевиконання зумовлено зняттям 16 січня блокади з українсько-польського кордону і відновленням ритмічності пропуску через МАПП «Ягодин-Дорогуськ». Під час планування індикативу у новорічні свята такого «вікна можливостей» від польських страйкарів не очікували.

Порівняно з груднем 2023 року обсяги оподаткованого імпорту збільшилися за вагою на 8 відсотків, вартістю в доларовому еквіваленті – на 2 відсотки, відтак загалом надходження держбюджету зросли на 49 млн грн. А порівняно із січнем 2023 року, хоч обсяг оподаткованого імпорту за вагою таки зменшився під впливом блокади, однак збільшилась їх вартість у доларовому еквіваленті та податкове навантаження. Тож порівняно з минулорічним січнем суб’єкти зовнішньо-економічної діяльності у зоні діяльності митниці збільшили рівень сплати митних платежів на пів мільярда гривень або на 28 відсотків.

Читати ще: За рік на Волинській митниці вивили 219 випадків зловживань із гуманітарною допомогою

З метою забезпечення максимальних надходжень митних платежів до бюджету здійснювались заходи, спрямовані на посилений контроль за повнотою оподаткування та достовірністю декларування відомостей про товари, правильністю визначення митної вартості та класифікації товарів, застосування пільг та преференцій.

Читати ще: Торік через Волинську митницю пройшло товарів на $5 млрд

Як відомо, левова частина доходів держбюджету України нині спрямовується на фінансування потреб ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 6 Лютого 2024 11:32
А скільки налу отримала? Всіх на касу посадили. Дограєтесь
МІ 6 Показати IP 6 Лютого 2024 15:03
А то шо в багажнику легкового авто знайшли - в залік пішло ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus