USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Волинська митниця передала у музеї культурні цінності, вилучені в порушників

Сьогодні 17:13
Волинська митниця завершила процес переходу у власність держави культурних цінностей, які було вилучено в порушників митного законодавства у 2021-2023 роках.

За рішенням експертної комісії Міністерства культури та інформаційної політики України, камінний годинник невідомого автора з Західної Європи безоплатно передано на постійне зберігання в музей мистецтв Кіровоградської області, інформують у відомстві.

У Меморіальний комплекс Національного музею історії України у Другій світовій війні поїхали пряжки та ремені армій Німецької, Австро-Угорської та Російської імперій з початку ХХ ст. Фонд Херсонського обласного краєзнавчого музею поповнено підбіркою почесних знаків німецької матері в бронзі, сріблі та золоті.

Читати ще: У серпні Волинська митниця поповнила держбюджет на 2,8 млрд грн

Національний музей Голодомору теж завдяки волинським митникам має нові експонати: радянські срібні монети зразка 1922 року та двобічну іконку-медальйон з Дівою Марією, яка тримає Ісуса Христа на руках.

Експертна вартість цих конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави та переданих для постійного зберігання в державній частині музейних фондів, становить майже 40 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus