USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Волинська художниця здобула Міжнародну мистецьку премію імені Іллі Рєпіна

27 Травня 2021 10:22
Волинянка Іванна Дацюк здобула Міжнародну мистецьку премію імені Іллі Рєпіна.

Про це інформує управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

За створення серії живописних історичних портретів «Від Трипілля до сьогодення» Іванна Дацюк (м.Луцьк) відзначена Міжнародною мистецькою премією імені Іллі Рєпіна. Диплом про перемогу волинській художниці за дорученням голови ОДА вручив його заступник Анатолій Костик сьогодні, 26 травня 2021 року, під час презентації виставки її творів у стінах головного корпусу Волинського національного універститету імені Лесі Українки. До слова, Іванна Дацюк є випускницею згаданого вишу.
Як розповіла в.о завідувача кафедри факультету культури і мистецтв Ольга Каленюк, Іванна Дацюк працює здебільшого у жанрі портрету, зокрема історичного. Образами картин є історичні постаті: наші предки, трипільці, скіфи, видатні діячі, Герої Небесної сотні тощо. Саме така група портретів і представлена у рідному для художниці університеті.

Окрім цього, працює майстриня і в монументальному живописі. Виконувала розписи Кирилівського монастиря у Києві, Петро-Павлівського монастиря у с.Світязь, її роботи захопили національний музей ім. Тараса Григоровича Шевченка, а стіни українського посольства в Пекіні також прикрашають роботи волинської художниці.

Тож не дивно, що увесь університет дуже пишається здобутками талановитої випускниці.

«Вітаю винуватицю дійства і весь університет з такою нагородою. Бажаю Іванні, щоби вона була не остання, а лише початком перемог. Нехай премії стануть для Вас традицією, адже створюєте дуже гарні картини. Завжди вважаю художників людьми, до яких торкнулася рука Бога», – сказав, вручаючи нагороду Анатолій Костик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 27 Травня 2021 12:34
Це дійсно ХУДОЖНИЦЯ,а не маляр.Картини заслуговують уваги,а художниця пошани.
Репин Показати IP 27 Травня 2021 13:11
Я уже украинец? Красно дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus