USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинянина з туберкульозом судили через ухилення від мобілізації

Сьогодні 15:52
Волинянина, у якого діагностували туберкульоз, судили за ухилення від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

Як зазначено, 4 вересня 2023 року військово-лікарська комісія визнала придатним до військової служби Олександра К. Через кілька днів він мав з’явитися для відправлення у військову частину, але цього не зробив. Таким чином чоловік ухилився від військової служби під час мобілізації.

Читати ще: Батько потребує постійного догляду: волинського селянина судять за ухилення від мобілізації

Обвинувачений повністю визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаявся. Підтвердив, що підстав для відстрочки від призову в нього немає.

Натомість суд врахував стан здоров’я волинянина, який мав туберкульоз, що підтверджено медичною документацією. Це знижує ступінь тяжкості злочину.

Читати ще: Двічі був на полігоні: волинянина, який хворів на остеохондроз, судили за ухилення від мобілізації

Відтак Олександра К. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України. Йому призначили покарання у вигляді обмеження волі на один рік. До вступу вироку в дію чоловіка залишили під цілодобовим домашнім арештом, тобто заборонили покидати фактичне місце проживання, а саме – медичний заклад.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!!! Показати IP Сьогодні 17:18
За державною програмою лікувати будуть???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus