USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

8 Червня 2024 19:25
Уродженця Ратнівщини засудили на рік через ухилення від військової служби. Чоловік заявив, що його рідний брат скоїв самогубство у військовій частині, а він зараз є єдиною опорою батьків.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

Як зазначається, у листопаді 2023 року Дмитра В. за результатами медичного огляду Ратнівської ВЛК визнали придатним до військової служби. Чоловік отримав повістку, але не з'явився для відправлення до військової частини у вказаний час.

Обвинувачений повністю визнав вину, підтвердивши, що пройшов медичну комісію. Причину неявки пояснив тим, що він є єдиною опорою батьків пенсійного віку, які потребують догляду.

З його слів, матір пережила оперативне втручання, а єдиний рідний брат, якого мобілізували у 2015 році, загинув у військовій частині внаслідок самогубства.

Читати ще: Двічі був на полігоні: волинянина, який хворів на остеохондроз, судили за ухилення від мобілізації

Сам волинянин строкової військової служби не проходив через низький зір та недостатню масу тіла. Зазначив, що підстав для відстрочки від призову не має і просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 КК України, – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

При призначенні покарання суддя врахув, що обвинувачений характеризується позитивно за місцем проживання, є єдиним сином у батьків передпенсійного віку та розкаявся у вчиненому.

Читати ще: Волинянина засудили на рік, бо не захотів брати повістку

Втім, суд взяв до уваги, що чоловік вчинив правопорушення під час повномасштабної збройної агресії РФ, коли особливо актуальним є конституційний обов`язок кожного громадянина захищати Батьківщину.

З огляду на наявність пом'якшуючих покарання обставин, Дмитру В. призначили обмеження волі на один рік.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus