USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Волинянина покарали, бо знайшов і забрав додому гранату, коли гуляв із дітьми

Сьогодні 20:36
Волинянин привласнив гранату та патрони, коли гуляв з дітьми. За це він отримав рін іспитового терміну.

Про це йдеться у вироку Камінь-Каширського районного суду.

У березні 2023 року Михайло К. знайшов у лісовому масиві біля непрацюючого блокпоста пакет з гранатою. Небезпечну річ переніс у свій гараж, де зберігав без передбаченого законом дозволу.

По обіді 11 лютого 2024 року чоловік рухався з гранатою польовою дорогою в обхід блокпосту. Його помітив поліцейський та після огляду виявив вказаний предмет. Згідно з висновком експерта, це була придатна до вибуху саморобна граната, що складалася з корпусу осколкової ручної гранати «М67» та засобу підриву.

Читати ще: На Волині судили військового, який привіз із фронту дві гранати та патрони

Крім цього, у листопаді 2023 року чоловік знову на закинутому блокпості натрапив на 17 патронів. Їх також поніс до гаража. Таким чином волинянина звинувачували у носінні та зберіганні боєприпасів без дозволу за ч. 1 ст. 263 КК України.

Обвинувачений вину повністю визнав. Пояснив: має двоє дітей, які хворіють, а тому привіз їх до лісу. Поки діти прогулювалися, батько ходив біля рекреаційного пункту і знайшов чорний пакет із гранатою. До поліції він побоявся йти, а тому поніс знахідку додому у гаражне приміщення. Ще через кілька місяців знову йшов біля недіючого блокпоста і знайшов патрони, які прихопив додому.

З його слів, часто виїздить з дітьми до лісу, тому 11 лютого 2024 року взяв гранату і ніс у сторону села Грудки, адже мав намір викинути її у болото. Але його зупинив поліцейський і згодом викликав слідчо-оперативну групу.

Читати ще: Залишив автомат без нагляду, а з нього застрелився сержант: на Волині судили солдата

Обвинувачений – не судимий, працює як ФОП, має на утриманні двох малолітніх дітей. Про те, що у волинянина вдома знаходилася гранати і набої, ніхто не знав.

У підсумку Михайла К. визнали винним та призначили йому 3,5 року позбавлення волі. Але реальне покарання замінили роком іспитового терміну. На користь держави чоловік заплатить 7,5 тисячі, а боєприпаси підлягають знищенню.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus