USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинянина, який заборгував 270 тис. грн аліментів на трьох дітей, арештували на два місяці

9 Лютого 2024 23:22
Покарання у виді двох місяців арешту отримав волинянин, який боргує понад 270 тисяч гривень аліментів на утримання трьох неповнолітніх дітей.

Відповідний вирок ухвалив Маневицький районний суд.

Як ідеться в матеріалах справи, уродженець села Жиричі Ратнівського району Олександр К. відповідно до судового наказу Маневицького районного суду від 30 березня 2018 року зобов`язаний сплачувати аліменти на утримання трьох неповнолітніх дітей в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на кожну дитину щомісячно до досягнення нею повноліття.

25 квітня 2018 року державний виконавець відділу державної виконавчої служби Маневицького районного управління юстиції, зважаючи на вищезазначений судовий наказ, виніс постанову про відкриття виконавчого провадження щодо стягнення з Олександра К. коштів (аліментів) на утримання неповнолітніх дітей.

Читати ще: Волинянин загримів за ґрати на понад три роки, бо не хотів платити аліменти

Волинянин знав про відкрите виконавче провадження, однак все одно ухилявся від сплати аліментів. Станом на 1 грудня 2023 року виникла заборгованість в сумі 270 тисяч 683 гривень, що сукупно складають суму виплат більше, як за три місяці відповідних платежів.

Олександр К. визнав свою вину. Чоловік розповів суду, що до 2019 року був офіційно працевлаштований, і кошти на утримання дітей відраховувались з його заробітної плати. Після звільнення він почав займатись ремонтом електрообладнання в автомобілях. Чоловік має непостійний дохід, але коштів на життя йому вистачає.

З його слів, він частково надавав своїй матері кошти для перерахунку їх в якості аліментів. Це були незначні суми, близько 500 гривень, однак було таке, що перерахував і дві тисячі гривень. Такі платежі чоловік робив нерегулярно, тобто не кожного місяця. Волинянин погодився, що повинен сплачувати кошти на утримання дітей.

Суд, врахувавши усі обставини справи, призначив Олександру К. покарання у виді двох місяців арешту.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus