USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Волинянина, який відмовився від повістки, бо хворів на туберкульоз, посадили на три роки

24 Грудня 2023 15:53
Три роки за ґратами проведе волинянин, який відмовився від мобілізаційної повістки. Чоловік на суді заперечував свою вину, пояснивши, що раніше хворів на туберкульоз.

Як ідеться у вироку Луцького міськрайонного суду, Владислав Ц. був визнаний придатним до служби військово-лікарською комісією. Однак 5 квітня волинянин відмовився від повістки про призов на військову службу. 19 квітня чоловік не прибув до пункту збору для відправлення у команді до військової частини.

Про Владислава Ц. відомо, що він народився у селі Крухиничі Локачинського району, одружений, має на утриманні неповнолітнього сина, працює на посаді слюсаря-ремонтника третього розряду в ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика».

Читати ще: На Волині чоловік відмовився від повістки через смерть племінника на війні: його судили

Під час розгляду справи волинянин заперечив свою вину з приводу неприбуття до пункту збору, адже повістки йому так і не вручили. Він розповів, що 5 квітня пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до проходження військової служби. В цей же день працівник МВ Луцького ТЦК вручив йому повістку про призов на військову службу, але він відмовився, бо багато років був непридатним через наявність хвороби на туберкульоз.

Допитана в судовому засіданні в.о. Генерального директора в КП «Волинській обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» розповіла, що в квітні Владислав Ц. особисто звернувся до проходження військового обліку. Його обстежили лікарі і встановили, що він – повністю здорова людина. Вона також повідомила, що у чоловіка дійсно були поодинокі явища на легенях, які свідчили про перенесений туберкульоз.

Читати ще: На Волині за ухилення від мобілізації судили студента-першокурсника: як його покарали

Суд вважав, що вину Владислава Ц. доведена повністю. Врахувавши обставини справи, йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 24 Грудня 2023 17:30
Це щоб по тюрмі заразу поширював?
Юзверь до Анонім Показати IP 24 Грудня 2023 19:38
В тюрмі і своїх заразних вистачає
Rr Показати IP 24 Грудня 2023 17:51
Дураку ясно, що якщо наприклад пити гормони щитовидної залози то буде компенсований гіпотиреоз, якщо не пити, то буде не компенсований. Так само тут, імунітет впаде і будуть не поверхневі вогнища, а інші.. але це вже нікого не цікавить
Монтер до Rr Показати IP 24 Грудня 2023 20:07
А якщо регулярно пити Дом Периньйон, тим належить за класовою ознакою недоторканість від вручень
НезЗелених Показати IP 24 Грудня 2023 21:15
Суддям варто пам'ятати що прийдуть і за ними. В любому випадку. І знайте всіх не посадите. Будуть ще свідчити проти вас у суді.
Андерсон до НезЗелених Показати IP 25 Грудня 2023 06:35
Ахаха, лох
Порожньоголовому до Андерсон Показати IP 25 Грудня 2023 16:16
Пукнув? Навіть не спромігся свою думку написати.. хоча її певно і не було.
Да до НезЗелених Показати IP 25 Грудня 2023 13:19
Не суд суддям потрібен....
Анонім Показати IP 25 Грудня 2023 14:09
Рабовласницький устрій Зеленського

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus