USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Хотів провчити: волинянин зв’язав рідного брата та побив сокирою і палицею

31 Грудня 2022 20:38
Волинянину, який побив рідного брата, а потім тримав зв’язаним, призначили умовне покарання.

Відповідний вирок виніс Маневицький районний суд.

26 вересня уродженець Колок Олег М. зайшов в частину будинку, де проживає його брат, вдарив його сокирою по голові, зв’язав руки і ноги та заклеїв рот. Після цього волинянин бив брата палицею по тулубу та кінцівках. Близько шістнадцяти годин потерпілий не мав можливості звільнитися. У результаті побиття він отримав струс мозку та інші тілесні ушкодження.

На суді злочинець пояснив свій вчинок тим, що він та брат проживають в різних частинах одного будинку, між ними тривалий час виникають суперечки, які переходять в конфлікти. У вечір злочину він був розлючений на родича, тому вчинив вищевказані дії.

Зі слів обвинуваченого, брат часто вживає алкоголь, не приймає участі у веденні господарства, продає з спільного господарства городину, а виручку витрачає на власні потреби. Також він приводить до спільного помешкання своїх товаришів, з якими допізна грає в карти.

Всі ці дії брата і призвели до злочину, але, зі слів підсудного, він не мав наміру наносити значні тілесні ушкодження та позбавляти його життя. Просто хотів провчити. Коли родич був зв'язаний, він приносив йому воду і слідкував за тим, щоб його дії не призвели до тяжких наслідків.

Потерпілий також підтвердив обставини побиття, однак заперечив ведення асоціального способу життя. Щодо міри покарання братові поклався на думку суду, який в підсумку реальний строк на 3,5 року вирішив замінити роком умовно.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не убий! Показати IP 1 Січня 2023 01:39
Вдарив сокирою чи обухом? Це має значення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus