USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинянин за $7 тис. організовував фіктивний шлюб для чоловіка, який хотів уникнути мобілізації

2 Вересня 2023 23:42
На Волині судили колишнього військовослужбовця ЗСУ, який хотів організувати фіктивний шлюб, аби допомогти військовозобов’язаному чоловіку уникнути мобілізації. За свої послуги «сват» взяв сім тисяч доларів, однак до кінця справу так і завершив. Тепер він заплатить 80 тисяч гривень штрафу.

Про це стало відомо з вироку Іваничівського районного суду.

У першій половині червня Ярослав Б. через посередника повідомив чоловіка, якому вручили повістку і який не хотів проходити військову службу, що він може вирішити це питання.

Зокрема Ярослав Б. сказав, що вплине на посадових осіб Центру надання адміністративних послуг Іваничівської селищної ради, аби ті за один день зареєстрували шлюб між військовозобов’язаним та жінкою, яка має постійне захворювання та відповідно потребує постійного догляду. Таким чином чоловік, в якого вже на руках була повістка, отримав би право не бути призваним на військову службу під час мобілізації.

Читати ще: На Волині судили студента, який зробив матері «інвалідність», аби виїхати за кордон

Згодом Ярослав Б. отримав від посередника сім тисяч доларів, які мав би передати працівникам ЦНАПу, але у матеріалах справи не вказано, що обвинувачений завершив свій задум.

Відзначимо, що Ярослав Б. народився у селі Щенятин Іваничівського району. Вже на другий день повномасштабного вторгнення чоловіка мобілізували до лав ЗСУ, а 29 грудня 2022 року він був звільнений з військової служби за сімейним обставинами. Тож зважаючи на власний досвід, Ярославу Б. було достеменно відомо про підстави звільнення з військової служби.

Читати ще: На Волині підприємця, який зробив собі «інвалідність» та хотів втекти за кордон, оштрафували на 144 тис. грн

Під час досудового розслідування Ярослав Б. уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 369-2 КК України та оштрафував на 79 тисяч 900 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus