USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.45 10.62

Волинянин уникнув додаткового тюремного ув’язнення за крадіжки в магазинах через законодавчі зміни

Сьогодні 08:11
Волинянину, який уже відбуває термін за зберігання зброї, загрожувало додаткове покарання – за низку крадіжок із полиць магазинів. Але через законодавчі зміни чоловікові, ймовірно, не буде криміналу в справах про крадені шоколадки, алкоголь і телефон. Бо всі вони не перевищують нового мінімального розміру, на який треба вкрасти, щоб відповідало Кримінальному кодексу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинянин узяв мобільний телефон, щоби подзвонити, але не повернув. У його кримінальній кар’єрі це не єдиний епізод крадіжки, що йому інкримінують. Загалом він має за плечима кілька вироків. Зокрема, уже сидить за ґратами через незаконне зберігання боєприпасів.

Тим часом у суді розглядали його причетність до низки дрібних крадіжок і однієї більшої – велосипеда вартістю 10 тисяч гривень. Мовляв, чоловік повиносив із магазинів дезодорант, чай, кухонні ножі, гору шоколадок та цукерок, алкоголь і солодку воду.

Читати ще: Лучанин, який крав повербанки в «Аврорі», загримів у тюрму на п’ять років

Врахувавши попередній вирок, за сукупністю волинянину призначили 5,5 року тюрми. Але завдяки змінам у законодавстві, тепер частину крадіжок йому «спишуть». Прокурор подав відповідне клопотання.

«Зазначає про необхідність закриття кримінального провадження через прийняття змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, що визначають мінімальний розмір кримінальної відповідальності для вчинення корисливих злочинів», – поінформував суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Згідно зі змінами, що набрали чинності 9 серпня цього року, дрібна крадіжка до 3028 гривень буде вважатися лише адмінправопорушенням. А під кримінальні справи підпадатимуть крадіжки на суму, що більша за вказану.

Тобто викрадення шоколадок, алкоголю чи дезодоранту з магазинів, і навіть телефону, що оцінювався в 1690 гривень, уже не є криміналом. Тепер це адмінправопорушення, за які не садять у тюрму.

Читати ще: Волинянина засудили на п’ять років за крадіжку дорогого віскі з ресторану

Сам обвинувачений просив суд помилувати його, бо щиро розкаявся за крадіжку велосипеда.

«Прошу звернути увагу, що я щиросердечно зізнався в злочині, усе повернув. Прошу призначити мені менше покарання, ніж п’ять років. У мене тільки один епізод – усі збитки відшкодовані», – казав обвинувачений.

Тому за дрібними епізодами кримінальні провадження чоловікові закриють. Їх, найпевніше, перенаправлять до Нацполіції, яка своєю чергою має якось притягнути до адмінвідповідальності волинянина, який нині сидить за ґратами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus