USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

Волинянин отримав умовний термін, бо за 22 тисячі купив посвідчення водія

27 Жовтня 2024 17:04
Волинянин купив водійське посвідчення і попався з ним на дорозі. Суд дав йому рік умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Горохівського районного суду.

У жовтні 2022 року Дмитро П. знайшов оголошення в Телеграмі щодо виготовлення підробленого посвідчення водія. Він домовився про покупку такого і надав особисті дані. Далі невстановлена особа підробила права категорії «В», «С» і надіслала замовнику. Останній за фейковий офіційний документ заплатив 22 тисячі гривень.

Читати ще: На Волині судили батька, який купив права для неповнолітнього сина

12 травня 2024 року водій керував автомобілем ВАЗ-21099 в селі Стрільче Луцького району. Там його зупинили представники поліції за неправильне виконання повороту. Він пред’явив посвідчення, фальшивість якого поліцейські вгледіли.

Обвинувачений свою вину повністю визнав і просив суворо не карати. Мовляв, заплатив 22 тисячі, а згодом отримав замовлення на «Нову пошту» в Горохові. Волинянин вперше притягується до криміналу, характеризується позитивно, брав участь у бойових діях із захисту держави, де отримав поранення.

Читати ще: На Волині судили батька, який за допомогою хабара хотів «відмазати» неповнолітнього сина-мотоцикліста

Дії чоловіка кваліфікували за ч.ч. 3,4 ст.358 КК України, тобто як підроблення офіційного документа, вчиненого за попередньою змовою, та використання такого.

Суд визнав Дмитра П. винним і призначив йому один рік обмеження волі. Але покарання замінили роком іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus