USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Волинянин ледь не сів на два роки за купівлю посвідчення водія

13 Серпня 2024 22:02
Жителя Ратнівщини судили за підроблення водійського посвідчення. Чоловік міг потрапити за ґрати на два роки, але відбувся умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

У липні 2023 року Василь Д., перебуваючи на заробітках в Сумах, замовив у невстановленої особи підроблене посвідчення водія. За це він заплатив 17 тисяч гривень.

Чоловік передав «виробнику» документів свої особисті дані. Через кілька тижнів кур’єрською доставкою від «Нової пошти» отримав посвідчення водія категорій «А» та «В». Але користувався волинянин ним до 9 березня 2024 року.

Читати ще: Відбувся штрафом: судили волинянина, який купив посвідчення тракториста

Того дня він керував мотоциклом, його зупинили працівники поліції. Старший сержант і капітан розгледіли й вилучили підробку.

Обвинувачений вину повністю визнав та розкаявся. Про можливість оформити фейкове посвiдчення дізнався від керівника бригади під час заробітків. Як зазначив, навчання в автошколі й медичного огляду не проходив.

Суд врахував, що правопорушення вчинено за попередньою змовою. Втім чоловіка вперше притягують до криміналу, він одружений, має дітей, отримує дохід від сезонних заробітків.

Читати ще: Волинянин, який доглядає батька з інвалідністю, купив посвідчення водія

Василя Д. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Йому призначили обмеження волі на два роки і два місяці. Але реальний термін замінили роком іспитового строку. На користь держави чоловік заплатить 2650 гривень за залучення експерта.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus