USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинянин, який вкрав 2 тис. грн, просився на фронт, а отримав 5 років тюрми

22 Жовтня 2023 17:44
На Волині чоловік, який здійснив кілька дрібних крадіжок, сяде до в’язниці на п’ять років. Попередньо засуджений пройшов військову підготовку в лавах ЗСУ і вже мав би відправитися на фронт. Але замість того, щоб дозволити чоловіку реабілітуватися в очах суспільства і закону, держава тепер цілих п’ять років утримуватиме засудженого у в’язниці.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

П’ять років тюрми, на перший погляд, видається занадто суворим покарання, зважаючи на збитки, які завдав потерпілим крадій. Михайло Будник, який опинився на лаві підсудних, вкрав з одного домогосподарства 2000 гривень, з іншого – бензокосу, а ще з одного – електроболгарку. Усе вкрадене, зокрема більша частина вкрадених грошей, уже повернуто власникам, а чоловік, який спокусився на чуже добро, щиро розкаюється у злочині.

Може, вирок не був би таким, якби засуджений попався в руки українського правосуддя вперше. Але він уже двічі відбував покарання у місцях позбавлення волі за подібні злочини. Останнього разу чоловік вийшов раніше за хорошу поведінку.

Перед тим, як потрапити у місця позбавлення волі, він пройшов військову підготовку ЗСУ і мав відправитися на фронт. Однак суд першої інстанції запроторив чоловіка за ґрати. З вироком він не погодився і просив апеляцію відмінити покарання та дозволити стати на захист держави.

«Шановний суд, прошу розібратися, щоб повернутися в частину, інакше це вже третій раз буду сидіти», – розповів підсудний Михайло Будник.
Попри те, що за ним тягнеться шлейф крадіжок, чоловік виправдовується і пояснює, що у характеристиці, яку йому надали, не все правда. Працював багато років у колгоспі і навіть отримав відзнаки за роботу.

Проте судді залишили попередній вирок без змін – п’ять років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Maха Показати IP 22 Жовтня 2023 18:13
чому не дали людині піти на фронт
Олександр до Maха Показати IP 22 Жовтня 2023 19:42
Хіба що невпинно лопатою махати - рецидивіст. Як до нього спиною повертатися?
Вася до Maха Показати IP 23 Жовтня 2023 23:26
Тому що буде крисятнічати у побратимів. А за таке можуть і прикопати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus