USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Волинянин, який розповідав про переміщення військових, отримав умовний термін

Сьогодні 15:50
Волинянин по телефону розповідав про переміщення українських військових у прикордонних частинах області. За це він ледь не загримів за ґрати на п’ять років.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

Як зазначається, 2 січня цього року в селі Гута Ковельського району Юрій Я. телефоном розповідав стороннім особам про переміщення військовослужбовців сьомої прикордонної застави. Такі дії потенційно давали змогу третім особам ідентифікувати інформацію з обмеженим доступом.

Читати ще: «Крім паспорта, мені Україна не дала ні**я»: пенсіонер з Волині отримав вирок, бо виправдовував війну

Через два дні, 4 січня, він повторив правопорушення, знову розповідаючи комусь про дислокацію прикордонників та рух безпілотника. Слідство з’ясувало, що обвинувачений сказав наступне: «Бо я бачив, що ті на курятникові там тренуються. Пташечкою маленькою там. Назад, вперед, вверх».

Між обвинуваченим та прокурором було укладено угоду про визнання вини. Обставинами, що пом’якшують покарання, стали активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття, відсутність попередніх судимостей та тяжких наслідків внаслідок його дій.

Читати ще: «Наші переможці так перемагають, що чорний день б**дь»: у Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував напад РФ

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.114-2 КК України.

Юрію Я. призначили позбавлення волі на п’ять років, але вирок замінили дворічним іспитовим строком. А ще волинянин заплатить 13 тисяч за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus