USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.80 10.92

Волинянин, який розбив ніс адвокату, оскаржував покарання в апеляційному суді

Сьогодні 08:09
Під магазином у Ковелі чоловіки посварилися через гроші. Потім дійшло до бійки. У результаті суперечки в одного чоловіка розбитий ніс, а в іншого – вирок суду.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Через бійку обвинувачений та потерпілий третій рік зустрічаються в суді. На засіданні Волинського апеляційного суду вирішували, як покарати чоловіка, який розбив ніс знайомому. Причиною сварки став грошовий борг. Нібито потерпілий був винен майже дві тисячі доларів та дві тисячі гривень.

Чоловіки почали сперечатися за гроші ще у 2015 році. Але у 2022-му все завершилося штовханиною під одним із магазинів Ковеля. Свідки підтвердили, що обвинувачений умисно вдарив потерпілого кулаком у ніс, але, з їхніх слів, останній перед тим провокував і плюнув в обличчя своєму кривднику.

Читати ще: У постраждалих – тяжкі та середні травми: волинянина судили за побиття двох чоловіків

Суд першої інстанції призначив винуватцю бійки 200 годин громадських робіт. А ще всім тисяч гривень матеріальної шкоди та 20 тисяч компенсації, бо потерпілий пояснював, що пережив фізичний і моральний біль, приниження гідності та втрату авторитета як адвоката.

Обвинувачений Богдан подав апеляційну скаргу. У суді підтвердив, що щиро розкаюється, сподівався на м’якше покарання. Натомість прокурор Роман Грицюк не бачив підстав для зміни вироку.

Заслухавши пояснення, суд частково задовольнив скаргу обвинуваченого. Йому замінили громадські роботи на штраф у 1700 гривень. Але компенсацію за розбитий ніс таки доведеться заплатити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus