USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинянин, який на смерть збив велосипедиста, хоче умовно-дострокового звільнення

15 Серпня 2023 18:08
Їхав близько ста кілометрів на годину та збив на смерть велосипедиста у Звірові. Тепер волинянин відбуває покарання та хоче, аби його умовно-достроково звільнили.

Чи можлива така поблажка Феміди – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Один зимовий вечір на три роки змінив життя волинянина Андрія, який їхав у напрямку Рівного і збив велосипедиста. Шістдесятирічний чоловік, на жаль, загинув на місці. Обвинувачений у стані алкогольного сп’яніння не був.

Спочатку Ківерцівський райсуд присудив чоловікові півтора роки ув’язнення, потім апеляційний посилив покарання – три роки. Тоді Андрій розповідав, що велосипедист з’явився на дорозі зненацька.

Читати ще: На Волині 20-річного водія, який п’яним на смерть збив велосипедистку, посадили на 3 роки

«Показав, що на смузі його руху миттєво з’явився велосипедист, який перетинав дорогу в невідведеному, неосвітленому місці без світловідбивачів у вечірню пору доби, а тому він не мав фізичної можливості уникнути наїзду на нього саме через раптовість появи», – йшлося у вироку.

Разом з тим, експерти встановили, що водій автівки їхав у населеному пункті зі швидкістю близько ста кілометрів на годину. Технічну можливість загальмувати, кажуть, мав.

«Водій повинен був керувати транспортним засобом зі швидкістю не більше п’ятдесяти кілометрів на годину, перед поворотом ліворуч завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині і в момент об’єктивного виявлення руху велосипедиста до смуги руху його транспортного засобу негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу», – вважали експерти.
У вироку вказано, що і велосипед мав бути обладнаний світлоповертачами, а в темну пору потрібно їхати із ввімкненим ліхтарем. Перед зміною напрямку руху велосипедист мав переконатись, що це буде безпечно.

Частину ув’язнення Андрій вже відбув у виправній колонії. Там кажуть, що його поведінка була сумлінна. Тож решту терміну йому замінили на виправні роботи. Тепер він автослюсар і 20% заробітку відраховують в дохід держави.

«Він добросовісний громадянин нашої держави, який, розуміючи виконання покладених на нього обов’язків, працевлаштувався», – каже адвокат Сергій Хвесик.

Своєю чергою, суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш, зауважив, що волинянин сплачує встановлені судом відсотки від заробітку, частково відшкодовує потерпілій стороні завдану шкоду. Вину визнає повністю, міру покарання вважає справедливою.

Адвокат просив, аби ув’язненого взагалі умовно-достроково звільнили, однак з’ясувалося, що для цього він має відбути не менше 2/3 строку покарання. Тож звільнити чоловіка від відбування покарання закон наразі не дозволяє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Потерпілий Показати IP 15 Серпня 2023 21:23
Ви б перед публікацією таких новин запитали б спочатку в потерпілих чи вони хоч копійку отримали
Саня Показати IP 15 Серпня 2023 22:00
Як завжди брехня від адвоката Хвесика: підсудний нікопійки не сплатив потерпілій стороні! Підсудний постійно викручувався на суді, придумував різноманітні відмазки
Сиджу за дтп Показати IP 15 Серпня 2023 22:44
Що за маячня? УДО за ст286 ч.2 кк України надається по половині строку, а по 1/3 є можливість вийти на так звані "проценти", холопець, пиши апеляційну скаргу, консультуйся з адвокатом, я знаю людей, які зі строком 3 роки виходили через рік відсидки, це 100% інфа. І виплати потерпілим ніякого відношення до УДО не мають, лише державний іск.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus