USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Волинянин, який казав, що війну розпочали бандерівці, може уникнути покарання

27 Лютого 2023 20:00
Пенсіонер із Луцького району, який торік переконував односельців і журналістів у тому, що Росія – друг Україні, опинився на лаві підсудних. Його можуть ув’язнити на п’ять років.

77-річному Володимиру Лєскову інкримінують повторне виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Нагадаємо, Володимира Лєскова спершу Службі безпеки здали сусіди. Колишній співробітник КДБ говорив їм фрази, як-от «кому потрібна Україна, Україна не треба, вона і так скоро здохне», «чого поїхали бандери на схід, вони винуваті, що війна на Донбасі почалася», «війна почалася через українську владу», «якби бандерівці у 2014 році не пішли з війною на Донбас, то все було б інакше».

У суді чоловік розкаявся: «Мені насправді шкода, що я говорив такі дурниці. Я зрозумів, що і в 2014 році, і зараз це наслідки того, що Путін і російський народ задурманені ідеєю створення великої імперії, щось на кшталт Радянського Союзу. Зараз я зрозумів, що це загарбницька війна, і вона несе жахіття, розруху й смерть усьому українському народу».

24 лютого відбулося чергове судове засідання. Адвокат Лєскова Станіслав Тарашевський наголосив, що пенсіонер має цілий букет серйозних хвороб, тому відбувати покарання, ймовірно, не зможе. Він наполіг на проведенні амбулаторної судово-медичної експертизи.

«Треба з’ясувати, чи хворіє підозрюваний Лєсков на хронічні захворювання нирок та органів кровообігу. Якщо так, то на які саме, і чи ці хвороби перешкоджають відбуванню покарання у вигляді позбавлення волі», – зазначив адвокат Станіслав Тарашевський.
Суддя клопотання задовольнив. Наступний крок у справі Володимира Лєскова – судово-медична експертиза, яка дасть зрозуміти, чи може пенсіонер відбувати покарання за ґратами.

Зазначимо, що щиросердне каяття, яке Володимир Лєсков виголосив раніше, – це помʼякшувальна обставина, що теж може вплинути на міру покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus