USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Волинянин, якого покарали за ухилянтство, під час судів отримав відстрочку від служби

Сьогодні 20:47
25 липня 2023 року Денис пройшов військово-лікарську комісію, яка визначила, що він придатний до служби. Але через два дні на пункт збору хлопець не прийшов. У суді сказав, що розхвилювався за своє життя, адже мав плани – створити сім’ю.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Хлопець працює водієм на доставці овочів і фруктів, а ще волонтерить, маючи відповідне посвідчення. Для Ківерцівського суду останнє не стало аргументом.

«Наявність волонтерського посвідчення не може свідчити про істотне зниження суспільної небезпечності діяння», – йдеться у вироку.

Читати ще: На Волині судили чоловіка, бо не прийшов у ТЦК стати на військовий облік

Навіть прокурор тоді просив призначити покарання за наявності двох пом’якшувальний обставин. У суді ж повважали інакше, призначивши волинянину три роки позбавлення волі. Поки в апеляції справа оскаржувалась, обвинувачений став опікуном родича з інвалідністю.

Проте, як виявилося, на момент засідання, 10 липня 2024 року, хлопець втратив право на відстрочку.

«Я не заперечую, що обвинувачений мав відстрочку по 30 червня 2024 року. Зараз липень, і даних щодо поновлення прав на відстрочку сторона обвинувачення немає», – акцентувала прокурор Оксана Яковлєва.

Захисник Олексій Бортнік пояснив: змінився порядок отримання відстрочки й порядок подачі документів. Відтак треба час, аби виготовити низку таких. Заява вже подана, а відповіді чекають.

«Справді, на цей момент відстрочки ще немає, бо тільки були подані документи. Вони ще не готові. Мій довіритель пояснив, що незабаром має забрати акт і подати відповідну заяву до територіального центру комплектування», – зауважив Олексій Бортнік.

Читати ще: Волинянина, якого вигнали зі «Свідків Єгови», судили за ухилення від мобілізації

Як додав обвинувачений, скрізь дуже великі черги. Тож клопотали відкласти розгляд справи до моменту, коли вже отримають документи. Колегія суддів із цим погодилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP Сьогодні 22:07
Працює водієм, волонтерить - та ще й опікун. І коли на все часу хватає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus