USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Волиняни з початку року сплатили вже майже 445 мільйонів військового збору

Сьогодні 06:18
За підсумками січня-липня 2024 року з доходів волинян сплачено 444,6 мільйона гривень військового збору. Сума перерахованого до держбюджету військового збору в області на 35,5 мільйона перевищує аналогічні показники торік.

Основне джерело надходжень військового збору – відрахування із легально виплаченої заробітної плати. Тому кожен працівник, який має офіційне робоче місце, долучається до фінансування української армії, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Фінансове забезпечення оборонних заходів залежить від сумління кожного платника податків. Оскільки в області має місце позитивна динаміка надходжень військового збору, є підстави стверджувати про дотримання вимог закону при оплаті праці більшістю волинських роботодавців. Працюючи прозоро, переважно господарюючі суб’єкти своєчасно виконують свої зобов’язання перед бюджетом та найманими працівниками. Щодо фактів неофіційної зайнятості, то ДПС в межах компетенції вживає комплекс заходів, передусім роз’яснювального характеру, з тим, щоб не допустити бюджетних втрат і порушення прав громадян на гідну оплату працю», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: За пів року волиняни сплатили 1 млрд 857 млн грн ПДВ

Посадовець підкреслив, що незадекларована праця створює чимало ризиків і проблем, оскільки обмежує можливості держави фінансувати оборону країни та підтримувати соціально вразливі групи населення.

Нагадаємо, що порядок оформлення трудових відносин із найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки:

– укладення трудового договору;

– оформлення наказу про прийняття на роботу;

– повідомлення Державної податкової служби.

Читати ще: На Волині задекларована праця додала бюджетам понад 6 мільярдів гривень ПДФО

Зразкова податкова дисципліна та чесна сплата податків – це надзвичайно важливі передумови для перемоги над загарбником, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та висловлюють щиру вдячність платникам податків, які дбають про фінансове забезпечення держави під час боротьби з ворогом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus